autor:

iuliana tarnoveanu

» » Retete de post

Minacare cu dragavei (de post)

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala si se dau in citeva clocote frunzele de dragavei, ceapa se toaca marunt si se dustuieste citeva minute in ulei, peste care se adauga dragaveiul tocat.


Se potriveste de sare si se adauga pasta de rosii cu 5' inainte de a stinge focul.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut si eu aceasta mancare,dar la final am adaugat un ou batut cu 3 linguri de smantana si a iesit o minunatie

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anisoara Velici , 21 mai 2014

    este fff buna pt.sanatate

  • Fara foto

    alexandru balan , 10 mai 2014

    este foarte bun

  • Fara foto

    Alexandra M (Bucatar) , 15 aprilie 2013

    eu fac in felul urmator: dupa ce am oparit dragaveiul si l-am lasat sa se raceasca,l-am tocat, apoi l-am amestecat/framantat cu 2 linguri de faina de malai , o lingura de faina de grau si doua lingurite de boia iute sau dulce; apoi pun compozitia asta peste cele doua cepe(tocate marunt) ce le-am lasat la dustuit in 3 linguri de ulei si putina apa(nu o las sa se prajeasca);puteti pune mai mult ulei daca doriti ( folositi ulei de floarea soarelui pentru ca da gust bun ) apoi am pus vegeta si sare, am amestecat de cateva ori; apoi am inceput sa torn apa cate putin si sa amestec, pana ce am umplut oala; am mai adaugat bulion (se pot pune si rosii tocate ); am lasat sa dea clocot, la foc mediu, apoi am adaugat vreo 5-6 catei de usturoi ,tocati marunt si un pumn sanatos de orez; am lasat pana a fiert orezul . tot in genul asta mai fac supa pe urzici si pe spanac. toate sunt foaaaarte bune,dar trebuie sa va spun ca preferata mea e cea de urzici ; parca e mai dulce.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Nu stiu ce sunt dragaveii...

    • Fara foto

      Lia , 23 aprilie 2010

      Dragaveiul nu este acelasi cu stevia.Dragaveiul are frunzele zimtate, are cu totul alt gust fata de stevie, apare doar primavara pe cimp, nu este sadit de om, mincarea de dragavei se face cu macris, o planta micuta cu gust acrisor, care creste tot pe cimp in aceleasi locuri cu dragaveiul.Va dau si o reteta de mincare de dragavei pe care noi banatenii o facem frecvent: se fiebe carnat de casa afumat ,sunca de casa afumata taiata in bucati mici,apoi se pun peste dragaveiul si macrisul ;la sfarsit se adauga bucati de brinza banateana sarata si oua batute cu iaurt.Pofta mare.

    • Fara foto

      Oana , 09 aprilie 2010

      Nu vă supărați, dar ce înseamnă ”a dustui”?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Noroc că ai spus ce-s dragaveii! Eu fac stevie cu orez şi sărmăluţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Si la noi se spune stevie. Se fac si sarmale cu foi de stevie.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Chiar ma si intrebam ce inseamna dragavei.Multumim Iuliana pentru explicatie.De stevie stiam ;))

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Dragavei sau popular i se mai spune si stevie este o planta care creste in locuri ca livezi,spatii vezi,padure saemana cu spanacul intr-un fel dar ea creste de la sine adica nu se cultiva special .are un gust foarte bun si se poate pregati in diverse feluri:ciorbe,supe,sufleu,mincare etc.Mie imi place foarte mult si aici ,in Oltenia gasim dragavei si la piata ,vin oamenii de la tara si vind atit dragavei cit si leurda ,de aceasta cred ca ati auzit ....(am sa va pregatesc o salata cu leurda).

    • Fara foto

      raisa banea (Maestru bucatar) , 02 aprilie 2009

      Ce inseamna dragavei ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Ce inseamna dragavei?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 500g dragavei
  • citeva cepe
  • 50ml ulei
  • 50g pasta de tomate
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de iuliana tarnoveanu

Cartofi pai prajiti

Se aseaza vasul pe sursa de caldura-(la aragaz butonul pe minim sau chiar mai mare flacara) adaugindu-se

4 voturi    1 comentariu
20 min
Retete de post

Paste cu brinza si mere

Pastele fierte si apoi strecurate se amesteca cu brinza ,ouale, un mar ras,zahar vanilinat.Se tapeteaza

5 voturi    3 comentarii
1h
Budinci

Salata cu hering in ulei de masline

Se curata,spala si se pregateste heringul la grill cu 50ml ulei de masline. Se taie castravetele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste

Anisoara Velici

este fff buna pt.sanatate

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Salam de biscuiți cu nucă

Salam de biscuiți cu nucă

Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez

35 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

7 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse