autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare de spanac cu usturoi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg spanac, spalat si curatat frunza cu frunza si daca este mai groasa codita, luat de pe codite, 6 catei mai mari de usturoi tocati foarte marunt, 1/2 l lapte, 2-3 linguri de faina, sare si piper, 2 linguri de otet balsamic

Dificultate: Medie Timp: 20 min

33 voturi

Mod de preparare

Spanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati prea mari in mincare. Intr-o cratita cu teflon, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul amesteca cu putin lapte pina are consistenta unei smintini si se toarna peste spanac, invirtind ca sa nu se faca cocoloase.


Se fierbe invirtind in el, pina s-a ingrosat.


Se potriveste de sare si piper, si se adauga otetul balsamic.


Se serveste cu ochiuri de oua, cu chiftele, sau cu friptura.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pituca cu varza

Se dizolva drojdia in putina de apa calda, se pune plamadeala, apoi se framanta adugandu-se inca

9 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de cartofi cu patrunjel si usturoi

Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce cartofii

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Medie

Timp

20 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • spalat si curatat frunza cu frunza si daca este mai groasa codita
  • luat de pe codite
  • 6 catei mai mari de usturoi tocati foarte marunt
  • 1/2 l lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet balsamic

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta rustica cu dovlecei

Tarta rustica cu dovlecei

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi