autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare de spanac cu usturoi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati prea mari in mincare. Intr-o cratita cu teflon, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul amesteca cu putin lapte pina are consistenta unei smintini si se toarna peste spanac, invirtind ca sa nu se faca cocoloase.


Se fierbe invirtind in el, pina s-a ingrosat.


Se potriveste de sare si piper, si se adauga otetul balsamic.


Se serveste cu ochiuri de oua, cu chiftele, sau cu friptura.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • spalat si curatat frunza cu frunza si daca este mai groasa codita
  • luat de pe codite
  • 6 catei mai mari de usturoi tocati foarte marunt
  • 1/2 l lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet balsamic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turn de orez

Turn de orez

Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica iar cartoful

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjoale de post

Parjoale de post

Curatam cartofii si ii dam prim masina de carne, dam tot prin masina si ceapa, urzicile, ciupercile,usturoiul si adaugam peste ele painea

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi