autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare de spanac cu usturoi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg spanac, spalat si curatat frunza cu frunza si daca este mai groasa codita, luat de pe codite, 6 catei mai mari de usturoi tocati foarte marunt, 1/2 l lapte, 2-3 linguri de faina, sare si piper, 2 linguri de otet balsamic

Dificultate: Medie Timp: 20 min

33 voturi

Mod de preparare

Spanacul spalat frunza cu frunza se fierbe apoi se strecoara, si se taie putin cu lingura de lemn, ca sa nu ramina bucati prea mari in mincare. Intr-o cratita cu teflon, se pune spanacul si laptele la fiert. Faina si usturoiul amesteca cu putin lapte pina are consistenta unei smintini si se toarna peste spanac, invirtind ca sa nu se faca cocoloase.


Se fierbe invirtind in el, pina s-a ingrosat.


Se potriveste de sare si piper, si se adauga otetul balsamic.


Se serveste cu ochiuri de oua, cu chiftele, sau cu friptura.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cartofi inabusiti

Se spala si se curata ardeii. Se pun la fiert cu ulei si sare si se acopera cu apa. Se adauga si

4 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Medie

Timp

20 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • spalat si curatat frunza cu frunza si daca este mai groasa codita
  • luat de pe codite
  • 6 catei mai mari de usturoi tocati foarte marunt
  • 1/2 l lapte
  • 2-3 linguri de faina
  • sare si piper
  • 2 linguri de otet balsamic

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor

-Se spala dovleceii, se taie in jumatate si se scoate miezul din ei.Tocam miezul de la un dovlecel, adaugam peste miez ouale,sare,piper

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ciorba de legume

Ciorba de legume

-Se curata ceapa,se taoca si se pune la undit cu putin ulei,cand ceapa devine translucida,se adauga,toate legumele tocate marunt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe