festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Minciunele( cirighele)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.


Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.


Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam la dospit la cald alte 15 minute.


Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.


Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.


Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.


Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.


Pofta mare !

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anisoara Grozav , 02 aprilie 2014

    foarte bune

  • Fara foto

    Liliana Rotaru , 15 februarie 2014

    foarte bun

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2014

    Inseamna ca ori nu a fost faina buna, ori ai gresit undeva ! Imi pare rau...

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 24 ianuarie 2014

      Inseamna ca ori nu a fost faina buna, ori ai gresit undeva ! Imi pare rau...

    • Fara foto

      Mihut Corina , 23 ianuarie 2014

      Am incercat retreat si nu mi se pare una din cele Mai buna :(((

    • Fara foto

      Luci Aurica Sintescu , 12 decembrie 2013

      FOARTE BUNE!

    • Fara foto

      Aura Aura , 16 august 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Stanciu Gheorghe , 03 iunie 2013

      sint foarte bune, fragede.eu le fac si acum.

    • Fara foto

      Sorina Nicoleta Vlad , 01 iunie 2013

      Mama mea facea asa ceva foarte des, dar noua ne placeau cele rotunde si pufoase. :)

    • Fara foto

      Stancov Lucia , 01 iunie 2013

      Imi plac...se topesc in gura...nu tin mult! :D

    • Fara foto

      lea weisz , 01 iunie 2013

      Multumesc de receta asta il caut demult ! Era una dintre mincaruru cu care am crescut in copilarie in Ardeal .

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      minciunele,scovergi,uscatele si cine stie ce nume or mai avea(eu le stiu pe astea 3 ) sint grozave ale tale Sidy.problema e ca gasesc smintana numai joia ;asa ca miine fac o proba cu ceva iaurt foarte cremos;prea ma ispitesc .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Si in zona mea tot minciunele se numesc,si sunt grozave...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Minunate!***** Si la noi tot minciunele se numesc; numai sa nu ne duci cu zaharelul si apoi sa spui ca s-au terminat....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      MAMA DA CE BINE ARATA!!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga ...nu am mai mancat minciunele de 5 ani, de cand am plecat din tara !!!!! yamy yamy....mmmmmm !!!!! am sa fac si eu promit :)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy mi-ai facut o pofta enorma de minciunele :) Pe la noi pe aici li se spune "hvorost", este un cuvint rusesc si in traducere inseamna "uscaturi" Insa, cind eram acasa la mama le spuneam "prajituri inodate" :))

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga, astea sunt adevarate, nu sunt minciunele. Waw ce apetisante sunt. Interesanta tehmologia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Tare bune sant yumi,yumi...tre sa fac si eu ca nu am facut demult, dar pana atunci iau de la tine vre-o doua, hi,hi. Multumesc ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      La mine în sat le ziceam "scoverzi", le mai zice "uscăţele", iar pe unde stau acum li se spune "izmene întoarse". Hazliu, nu? Oricum e o mâncare rapidă .

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      ce pofta mi-ai facut....imi dai si mie una, te rog?:) tare bune sunt...:) Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Anisoara Grozav

foarte bune

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse