autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Minciunele( cirighele)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2011

Ingrediente
1 kg faina, 3 oua, 300 ml smantana, 200 ml lapte, 200 g zahar, coaja de la o lamaie, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita rasa sare, ulei pentru copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

88 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.


Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.


Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute.


Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.


Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.


Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.


Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.


Pofta mare !

  • 35 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manea Jurcan , 05 august 2015

    as recomanda in aluat 1 lingura de untura de porc sau ulei,la 500 gr faina. iese mai frageda...

  • Fara foto

    Marcela , 04 august 2015

    Nu se fac cu drojdie!

  • Fara foto

    Lili Constantin , 31 iulie 2015

    soacra mea le facea cu margarina si amoniac sau bicarbonat si erau delicioase nu am mancat niciodata mai bune decat cele facute de ea

    • Fara foto

      Lex Sed , 30 iulie 2015

      Apreciez ca nu le-ati pudrat cu o tona de zahar, cum am vazut la alte postari.Nu cred insa ca e corecta exprimarea...lasam aluatul la dospit...fiind cu praf de copt si nu cu drojdie, aluatul se odihneste , nu dospeste.

    • Fara foto

      Cornelia Stoica , 30 iulie 2015

      da sint foarte bune si eu fac si se face repede si gustoase

    • Fara foto

      Alexandra Lavinia Ungurean , 04 iunie 2015

      fff bune !!! cu drojdie am incercat dar au alt gust, acestea sunt Perfecte !!

    • Fara foto

      Emilia Adriana Dragoi , 28 mai 2015

      Eu stiu de la bunica mea ca intotdeauna punea in scortisoare cum se zic la noi,tuica

    • Fara foto

      Mariana Pavel , 28 mai 2015

      Retelele vechi de la mama/bunica sunt cele mai sigure si delicioase ,asa ca Natalia Savu foloseste reteta ta ,pupici

    • Fara foto

      Mariana Pavel , 28 mai 2015

      Acum aflu ca aluaturile framintate cu PRAF DE COPT se lasa la "DOSPIT"!!LA CALD.....*GRESIT*

    • Fara foto

      Nicoleta Ioana Hütter-Toma , 28 aprilie 2015

      Sint ffffff.bune si repede de facut....

    • Fara foto

      Suzana Guja , 19 decembrie 2014

      Super bune..copii mei au papat tot...minunate..

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 iulie 2014

      Minciunelele astea NU se fac cu drojdie !!! Cred ca de vina a fost faina sau faptul ca ingredientele NU au fost, toate, la temperatura camerei.... Le-am facut de nenumarate ori si niciodata nu am patit asa ceva !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 29 iulie 2014

      Minciunelele astea NU se fac cu drojdie !!! Cred ca de vina a fost faina sau faptul ca ingredientele NU au fost, toate, la temperatura camerei.... Le-am facut de nenumarate ori si niciodata nu am patit asa ceva !

    • Fara foto

      Natalia Sava , 28 iulie 2014

      Da,vreau sa va spun ca am testat-o chiar simbata(mi-am spus-hai sa fac ceva dulce pentru familie)dar surpriza-erau tari si cind s-au racit s-au cauciucat.Cred ca in loc de praf de copt era mai buna drojdia.Parerea mea.Oricum eu aveam o reteta de minciunele sau izmene intoarse ,cum se zice pe la noi,dar am zis sa incerc ceva nou de pe internet....Nu a intrunit punctele necesare asa ca o sa ramin la reteta mea

    • Fara foto

      Florica Balog , 24 mai 2014

      Foarte bune !,,,

    • Fara foto

      Anisoara Grozav , 02 aprilie 2014

      foarte bune

    • Fara foto

      Liliana Rotaru , 15 februarie 2014

      foarte bun

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 24 ianuarie 2014

      Super bune..copii mei au papat tot...minunate..

    • Fara foto

      Mihut Corina , 23 ianuarie 2014

      Am incercat retreat si nu mi se pare una din cele Mai buna :(((

    • Fara foto

      Luci Aurica Sintescu , 12 decembrie 2013

      FOARTE BUNE!

    • Fara foto

      Aura Aura , 16 august 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Stanciu Gheorghe , 03 iunie 2013

      sint foarte bune, fragede.eu le fac si acum.

    • Fara foto

      Sorina Nicoleta Vlad , 01 iunie 2013

      Super bune..copii mei au papat tot...minunate..

    • Fara foto

      Stancov Lucia , 01 iunie 2013

      Imi plac...se topesc in gura...nu tin mult! :D

    • Fara foto

      lea weisz , 01 iunie 2013

      Multumesc de receta asta il caut demult ! Era una dintre mincaruru cu care am crescut in copilarie in Ardeal .

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      minciunele,scovergi,uscatele si cine stie ce nume or mai avea(eu le stiu pe astea 3 ) sint grozave ale tale Sidy.problema e ca gasesc smintana numai joia ;asa ca miine fac o proba cu ceva iaurt foarte cremos;prea ma ispitesc .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Si in zona mea tot minciunele se numesc,si sunt grozave...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Minunate!***** Si la noi tot minciunele se numesc; numai sa nu ne duci cu zaharelul si apoi sa spui ca s-au terminat....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      MAMA DA CE BINE ARATA!!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga ...nu am mai mancat minciunele de 5 ani, de cand am plecat din tara !!!!! yamy yamy....mmmmmm !!!!! am sa fac si eu promit :)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy mi-ai facut o pofta enorma de minciunele :) Pe la noi pe aici li se spune "hvorost", este un cuvint rusesc si in traducere inseamna "uscaturi" Insa, cind eram acasa la mama le spuneam "prajituri inodate" :))

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga, astea sunt adevarate, nu sunt minciunele. Waw ce apetisante sunt. Interesanta tehmologia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Tare bune sant yumi,yumi...tre sa fac si eu ca nu am facut demult, dar pana atunci iau de la tine vre-o doua, hi,hi. Multumesc ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      La mine în sat le ziceam "scoverzi", le mai zice "uscăţele", iar pe unde stau acum li se spune "izmene întoarse". Hazliu, nu? Oricum e o mâncare rapidă .

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      ce pofta mi-ai facut....imi dai si mie una, te rog?:) tare bune sunt...:) Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

88 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul

2 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Marcela

Nu se fac cu drojdie!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Intai de toate am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri). In tigaia pentru clatite,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada de cacao cu branza dulce

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul,sarea, zaharul,zaharul vanilat si smantana .La sfarsit se adauga stafidele care au

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse