autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Minciunele( cirighele)

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.


Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.


Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam la dospit la cald alte 15 minute.


Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.


Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.


Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.


Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.


Pofta mare !

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florica Balog , 24 mai 2014

    Foarte bune !,,,

  • Fara foto

    Anisoara Grozav , 02 aprilie 2014

    foarte bune

  • Fara foto

    Liliana Rotaru , 15 februarie 2014

    foarte bun

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2014

      Inseamna ca ori nu a fost faina buna, ori ai gresit undeva ! Imi pare rau...

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 24 ianuarie 2014

      Inseamna ca ori nu a fost faina buna, ori ai gresit undeva ! Imi pare rau...

    • Fara foto

      Mihut Corina , 23 ianuarie 2014

      Am incercat retreat si nu mi se pare una din cele Mai buna :(((

    • Fara foto

      Luci Aurica Sintescu , 12 decembrie 2013

      FOARTE BUNE!

    • Fara foto

      Aura Aura , 16 august 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Stanciu Gheorghe , 03 iunie 2013

      sint foarte bune, fragede.eu le fac si acum.

    • Fara foto

      Sorina Nicoleta Vlad , 01 iunie 2013

      Mama mea facea asa ceva foarte des, dar noua ne placeau cele rotunde si pufoase. :)

    • Fara foto

      Stancov Lucia , 01 iunie 2013

      Imi plac...se topesc in gura...nu tin mult! :D

    • Fara foto

      lea weisz , 01 iunie 2013

      Multumesc de receta asta il caut demult ! Era una dintre mincaruru cu care am crescut in copilarie in Ardeal .

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      minciunele,scovergi,uscatele si cine stie ce nume or mai avea(eu le stiu pe astea 3 ) sint grozave ale tale Sidy.problema e ca gasesc smintana numai joia ;asa ca miine fac o proba cu ceva iaurt foarte cremos;prea ma ispitesc .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Si in zona mea tot minciunele se numesc,si sunt grozave...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      Minunate!***** Si la noi tot minciunele se numesc; numai sa nu ne duci cu zaharelul si apoi sa spui ca s-au terminat....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

      MAMA DA CE BINE ARATA!!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga ...nu am mai mancat minciunele de 5 ani, de cand am plecat din tara !!!!! yamy yamy....mmmmmm !!!!! am sa fac si eu promit :)

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy mi-ai facut o pofta enorma de minciunele :) Pe la noi pe aici li se spune "hvorost", este un cuvint rusesc si in traducere inseamna "uscaturi" Insa, cind eram acasa la mama le spuneam "prajituri inodate" :))

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Sidy draga, astea sunt adevarate, nu sunt minciunele. Waw ce apetisante sunt. Interesanta tehmologia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Tare bune sant yumi,yumi...tre sa fac si eu ca nu am facut demult, dar pana atunci iau de la tine vre-o doua, hi,hi. Multumesc ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      La mine în sat le ziceam "scoverzi", le mai zice "uscăţele", iar pe unde stau acum li se spune "izmene întoarse". Hazliu, nu? Oricum e o mâncare rapidă .

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      ce pofta mi-ai facut....imi dai si mie una, te rog?:) tare bune sunt...:) Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

65 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Florica Balog

Foarte bune !,,,

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Rataef

Rataef

1.Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam faina si praful de copt. 2.Incorporam toate ingredientele si framantam bine.Lasam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gem de pepene galben cu caise

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi