Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 350 g carne tocata porc (sau amestec vita cu porc)
  • 1 ou crud
  • 2 linguri pesmet
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1-2 inflorescente de marar (pentru decor)
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 150 ml ulei pentru prajit
  • 50 g masline negre
  • 1/2 dovlecel taiat pe lat
  • 4-5 linguri faina
  • 2-3 frunze de vita de vie, salata verde sau spanac
  • sare, piper, paprika, cimbru
  • pentru sosul picant:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri otet
  • optional zeama de la 1/2 de lamaie
  • 30 ml ulei

Mod de preparare

Se pune carnea tocata intr-un castronel, oul crud, pesmetul, verdeata tocata, cateva cubulete mici de ardei rosu, sare, piper, paprika si usturoiul dat pe razatoarea mica. Se omogenizeaza bine compozitia.

Cu mana uda sau putin unsa cu ulei se fac chiftelute cat mai mici (cat o maslina) si se pun pe un fund de lemn ud. Se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi se scot cu o spatula pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja intr-un litru de apa rece la foc mic cu capac, 20-25 minute. Se curata ceapa si se taie foarte fin pestisori, se pudreaza cu putina sare, se strange putin cu mana, se spala in apa rece, se stoarce putin si se pune intr-un castron.

Dupa ce s-au racorit putin cartofii, se curata de coaja si se taie in felii nu prea mari. Se adauga in castron peste ceapa.

Preparati sosul picant: amestecati intr-un castronel cu un tel sub forma de para galbenusul cu mustar, sare si piper, ulei, otet (optional zeama de lamaie) si la urma smantana. Omogenizati si adaugati 3-4 linguri din sos peste cartofi. Restul puneti-l intr-o sosiera.

In castronul cu cartofii adaugati cateva fasiute foarte subtiri de ardei rosu, putin patrunjel tocat nu prea marunt. o treime din chiftelute si maslinele (pastrati cateva pentru decor). Amestecati foarte usor ingredientele, eventual mai condimentati, daca este nevoie.

Jumatatea de dovlecel se curata de coaja, se scobeste bine si se decupeaza sub forma de floare de nufar cu ajutorul unui cutitas mic. Dovlecelul se pune apoi la fiert in apa rece cu sare cam 10 minute, la foc mic, sa nu se inmoaie prea tare. Scoateti-l usor din apa si asezati pe un platou pe cateva frunze de vita de vie, salata verde sau spanac.

Umpleti dovlecelul cu chiftelute si decorati-l cu fasiute de ardei rosu si inflorescentele de marar. Asezati pe platou salata cu chiftelute si cartofi, decorati cu cateva masline, felii de lamaie, frunze de marar si patrunjel si asezati de jur imprejur restul chiftelutelor. Serviti cu sosul picant.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise