Mini tarte cu mere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte cu mere

Ingrediente

  • (4 buc.)
  • Un mar mare, rosu, curatat, tocat cubulete
  • O lingurita zeama de lamaie
  • O lingura gem de caise
  • 2 linguri praf de migdale
  • O lingura faina
  • Un sfert lingurita scortisoara
  • 2 lingurite unt
  • O foaie de aluat de patiserie
  • 2 linguri lapte
  • Zahar pudra
  • Frisca
  • 4 forme de mini tarta

Mod de preparare

Nu sunt mare fan placinte cu mere dar acestea sunt asa de delicate, fine si foarte foarte gustoase, incat a trebuit sa fur un pic din portia sotului meu;) Se fac atat de rapid si usor, incat le puteti pastra si la congelator si dezgheta atunci cand aveti musafiri sau aveti pofta de ceva dulce. Cateva instructiuni: preparati placintele ca mai jos, omiteti sa le ungeti cu lapte. Le puneti pe o tava, neacoperite, le bagati la congelator pentru cateva ore, apoi le scoateti si le puneti in pungi sau hartie speciala pentru congelator. Tin pana la 2 luni. Cand vreti sa le decongelati, le puneti asa inghetate cum sunt, intr-o tava, fara ambalaj, evident, le ungeti cu lapte si le coaceti la 190 grade pentru 20 de minute. Aceasta reteta face parte din provocarea lunii noiembrie gazduita de Xandrinne.

Amestecati cubuletele de mar cu sucul de lamaie si gemul de caise. In alt bol amestecati migdalele, faina si scortisoara, frecati totul cu unt, apoi combinati cu mixtura de mar.

Taiati coca in 4 bucati, dupa formele de mini tarta pe care le aveti. Formele nu le ungeti, daca sunt special facute sa nu se lipeasca. Puneti coca in forme, presati-le cu degetele, apoi adaugati mixtura de mar. Deasupra puneti fasii de coca in forma de romb. Ungeti cu lapte si dati la cuptorul preincins la 190 grade, pentru 10-15 minute sau pana devin aurii. Presarati zahar pudra si serviti calde cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise