Mini tarte de portocalã (Tarteletes de laranja)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Mini tarte de portocalã (Tarteletes de laranja)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 unt
  • 125 gr.zahãr
  • 1 ou
  • coaja rasã de la o portocalã mare
  • 280 gr. fãinã
  • Cremã si decor:
  • 200 gr. lapte condensat
  • 3 ouã
  • 6 linguri lapte
  • 150 ml smântânã lichidã
  • scortisoarã

Mod de preparare

1)Bate untul cu zahãrul, adaugã oul intreg si coaja de portocalã.

La sfârsit, fãina si amestecã bine cu mâna.

2)Pune fãinã pe masa de lucru si intinde alutul.

Am tãiat rotunduri de mãrimea formei in care le voi coace, deci in forme de aluminiu de unicã folosintã:d

Se pun in forme.

Ca sã iasã mai frumoase atunci folositi forme proprii pt. tarte...dacã nu aveti rãbdare, se poate pune aluatul intr-o formã mare de tartã.

3)Pt. cremã:

Intr-un vas mic se amestecã cu telul toate ingredientele de la cremã.

Cu ajutorul unei linguri, se ia din cremã si se umplu tarele (aluatul sã fie bine intins in forme, se pune putinã cremã pt. cã la coacere crec:))

Se dau la cuptor, 200ºC pt. 20 min.

Se scot se pot orna cu restul de portocalã tãiatã feliute, scortisoarã pudrã, physalis...

Aceste tarte sunt delicioase si fãrã cremã:d

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise