festivalul blogurilor gustoase

autor:

murigneau

» » Mancaruri cu carne

Mititei gustosi

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa cateva preparari va veti putea opri la proportiile compozitiei care va dau gustul preferat.


Se toaca carnea de doua ori prin masina de tocat (nu prin robot!).


Se pune la fiert rasolul de vita.


Se spumeaza iar supa rezultata se utilizeaza pentru omogenizarea compozitiei.


Tocatura se amesteca cu sare, condimente si usturoiul pisat.


Se framanta bine, se adauga bicarbonatul si se inglobeaza treptat zeama de oase. Cu cat se framanta mai bine pasta micii nu se vor strange” pe gratar si raman mustosi si dupa ce s-au fript. Compozitia se tine la frigider pana a doua zi. Inainte de preparare se mai amesteca compozitia pentru a deveni ideala pentru formatul mititeilor (pentru o forma mai regulata utilizati masina de tocat si tubul de carnati).


Mititeii se prajesc la tigaie dar cel mai bine la gratar.


Se servesc cu cartofi pai, hrean si mustar. S-aveti pofta buna!

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Peter Alexandru , 20 iulie 2013

    suna bine

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Pe vremuri si eu preparam acasa, acum mai nou cumpar gata facuti.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    O bunatate,combinatia mai multor tipuri de carne ii confera un gust deosebit.Felicitari pentru reteta !

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      o reteta simpla si gustoasa! e inca o combinatie de carnuri pt mici! bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      Super reteta asta! O voi salva, in curand o voi testa. Succes *****.

    • Fara foto

      Soex , 07 iulie 2010

      Super, putini stiu cat de importanta e supa de oase in compozitia mititeilor! In rest combinatia de carne dintre oaie, vita si porc si-o face fiecare dupa gust sau dupa cum ii dicteaza ficatul propriu :D

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Tare gustosi!

    • Fara foto

      marta gabriela , 02 mai 2010

      eu am o reteta veche de la maestrul bucatar (cindva acum 100 de ani cred)de la Capsa care spune sa folosesti doar carne de vita dar sa fie ceafa șsincer sint grozavi..........si ceva mai sanatosi.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Da bine mai arata! Deja simt mireasma ce vine de la gratar. Acum ca incepe vremea iesitului la vrde, o bunatate. Felicitari!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Deliciosi...........

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Ce bun trebuie sa fie cand prepara omul cu mana lui aceasta reteta.Felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Am salvat reteta ta si o voi pregati in curand. Arata foarte bine si e o idee buna sa-i pregatesti in casa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte gustosi!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustosi! Eu am gasit din carne de pasare, f. f buni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      O bunatate...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Felicitari...mi-ai facut o poftaaaaa

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Mmmmmmm...,ce bunatate !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Mi-ai facut o pofta de mititei...

    • Fara foto

      licu pop , 25 aprilie 2010

      Buni mititeii...o reteta de 5 stele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne oaie
  • 200 g carne porc
  • 300 g carne vita
  • 1-2 buc rasol de vita
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingurita bicarbonat
  • sare piper
  • cimbru
  • tarhon,chimen,oregano
  • ienibahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de murigneau

Salata verde cu ridichi

Se curata si se spala bine legumele. Ridichile, usturoiul si ceapa se taie marunt. Un catel de usturoi

10 voturi    15 comentarii
30 min
Salate reci

Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust si se aseaza

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Cotlet de porc marinat

Prin marinare cotletul capata fragezime, un gust si o aroma aparte. Se pun doua cani de vin rosu

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Peter Alexandru

suna bine

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii asiatice, in schimb acest preparat

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat

File de pui cu piure gratinat

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne