Mousse de ciocolata alba si neagra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Mousse de ciocolata alba si neagra

Ingrediente

  • 500 ml smantana pt frisca
  • 10 oua
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 40 g unt
  • ciocolata menaj neagra 250g
  • ciocolata alba menaj 250 g
  • fructe

Mod de preparare

250 ml smantana se bat frisca tare si se baga la frigider. Se separa 5 oua, albusurile se bat spuma tare si se introduc la frigider. La un bain-marie se topeste cu 20 g de unt ciocolata neagra, se bat 5 galbenusuri cu 50 g zahar si se introduc in bain-marie peste ciocolata topita neagra. Se mai adauga cacao. Se amesteca dupa aceea in ordinea aceasta: ciocolata se amesteca cu galbenusurile batute, apoi cu spuma de oua batuta, iar la fnal cu frisca. Se baga la rece. La fel se procedeaza si cu mousse-ul de ciocolata alba, numai ca nu se adauga cacao. Se sevesc in pahare, o cupa din fiecare mousse cu fructe deasupra. Ex: portocale taiate cubulete mici, kiwi taiate tot cubulete sau compot de ananas taiat marunt (ca zarzavatul la ciorbe) amestecat apoi cu zeama din compot si pus deasupra mousse-ului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise