1)Pune la fiert laptele.
Separat, amestecã jumãtate de zahãr cu fãina, oul, gãlbenusele, vanilia si sarea.
Toarnã incet amestecul peste lapte, amestecând incontinuu la foc mic, pânã se ingroasã.
Ia de pe foc si incorporeazã scortisoara.
2)Bate smântâna friscã cu restul de zahãr.
Amestecã cu crema cãldutã.
3)Toarnã in cupe.
Se decoreazã dupã plac, eu am lãsat putinã friscã pt. decor.
Dã la rece.
Scortisoara:
Este cunoscutã din antichitate.
In sec.16 este adusã de comercianti portughezi direct din actuala Sri Lanka (S. Asiei) ajungând ca 1 kg. sã sã valoreze 10 gr. de aur.
Este folosit ca remediu, 1 linguritã de scortisoarã luatã zilnic reduce zahãrul in sânge si colesterolul.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii