Iubitorii de ciocolata vor adora aceasta prajitura. Recunosc, pentru mine e prea mult, sunt inclinata mai mult pe partea de fructe, creme albe etc., dar aceasta prajitura decadenta, savuroasa, este foarte potrivita chocoholicilor . ;) Multumesc, Andreea, pentru reteta!
Blat: Amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam alunele macinate fin si amidonul amestecat cu praful de copt, sarea si cognacul. Adaugam albusurile spuma si alunele bucati. Turnam intr-o tava de 26 cm si introducem in cuptor la 180 grade pentru 15 minute.
Topping ciocolata: Punem la fiert la foc mic frisca lichida. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul. Amestecam bine, adaugam oul batut. Turnam compozitia peste blat si mai coacem 15 minute. Lasam la rece.
Mousse: Punem la topit pe bain marie marshmallow, apa, ciocolata si untul.
Cand s-au topit luam de pe foc si lasam la racit. Adaugam frisca batuta. Punem la frigider pentru cateva zeci de minute si amestecam din cand in cand. O turnam peste blat. Se lasa la rece.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen cuisine.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii