Mucenici de post

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Mucenici de post

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr dojdie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 250 ml apa
  • Pentru sirop:
  • 1 cana si jumatate apa
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de portocale
  • nuca macinata

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine calduta.

Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, restul de zahar, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si le amestecam usor cu mana.

Adaugam coaja rasa de portocala, apa treptat si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios si usor de modelat.

La final incorporam uleiul.

Presaram putina faina pe fundul bolului, punem aluatul, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc ferit de curent la dospit.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru si il impartim in doua, apoi din fiecare jumatate rupem 6 bucati.

Luam prima bucata, o rasucim pe masa cu palmele pana obtinem un sul lung si subtirel, apoi ii dam forma de opt. La fel procedam si cu celelalte bucati.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam mucenicii formati.

Aprindem cuptorul si il reglam la o temperatura potrivita.

Mai lasam 10 minute tava cu mucenici pe aragaz, apoi ii introducem in cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana se rumenesc frumos.

Siropul:

Amestecam toate ingredientele intr-un ibric si le punem pe foc.

Din momentul in care incepe sa fiarba il lasam pe foc 15 minute.

Mucenicii scoti din cuptor, atunci calzi, ii bagam in sirop apoi ii presaram cu nuca macinata.

Ii acoperim cu hartie de copt, un prosop si ii lasam sa se raceasca acolo.

Ei se vor pastra fragezi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise