autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa, drojdie, un praf de sare si faina, , Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?, , Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie, scortisoara, nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

68 voturi

Mod de preparare

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert.


Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul oalei.


Se mai fierb la foc mic aprox 10 - 15 minute dupa care se lasa sa se odihneasca putin cu capacul deasupra. Apoi,adaugati scortisoara si nuca dupa gust.


Noua ne plac cu zeama mai multa, scortisoara si nuca din abundenta.


Va doresc pofta buna!!!
Retete
Alte retete din Prajituri

Prajitura magica

Intr-o tava de 30x20cm puneti toate ingredientele, in straturi nivelate, in ordinea data in reteta. Se

27 voturi    29 comentarii
50 min
Prajituri

Prajitura cu coca rasa

Cantitatea scrisa,e pt tava cu diametrul de 38 cm. Pt.aluat, se freaca bine galbenusurile cu untul,coaja

13 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Rodica Serban , 08 martie 2015

    bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2014

    Multumesc Ana Maria...

    • Fara foto

      Ana Maria Ivan , 22 august 2014

      Bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Va multumesc mult fetelor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ca in vechile cronici :, cand trebuie sa prepari mucenici ( in fiecare an in martie ), intra pe site-ul cu retete de pe gustos.ro al valentinei .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Multumesc...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Sunt intr-adevar deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte aromati!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Cred ca sunt buni...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

68 voturi

Ingrediente

  • Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa
  • drojdie
  • un praf de sare si faina
  • Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
  • Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie
  • scortisoara
  • nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Sarmale cu seminte de dovleac si opintici

Varza daca este prea acra si sarata se pune pentru cateva ore in apa rece, la desarat. Apoi se ia frunza cu frunza si se taie dupa marimea

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de post
Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

Pleurotus cu usturoi in bol de mamaliguta

1. Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem fasii si le lasam la scurs. 2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa peste care

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi