autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa, drojdie, un praf de sare si faina, , Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?, , Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie, scortisoara, nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

71 voturi

Mod de preparare

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert.


Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul oalei.


Se mai fierb la foc mic aprox 10 - 15 minute dupa care se lasa sa se odihneasca putin cu capacul deasupra. Apoi,adaugati scortisoara si nuca dupa gust.


Noua ne plac cu zeama mai multa, scortisoara si nuca din abundenta.


Va doresc pofta buna!!!
La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert.


Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul f
Retete
Alte retete din Prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc

5 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Bulgari de zapada

Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Rodica Serban , 08 martie 2015

    bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2014

    Multumesc Ana Maria...

    • Fara foto

      Ana Maria Ivan , 22 august 2014

      Bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Va multumesc mult fetelor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ca in vechile cronici :, cand trebuie sa prepari mucenici ( in fiecare an in martie ), intra pe site-ul cu retete de pe gustos.ro al valentinei .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Multumesc...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Sunt intr-adevar deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte aromati!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Cred ca sunt buni...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

71 voturi

Ingrediente

  • Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa
  • drojdie
  • un praf de sare si faina
  • Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
  • Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie
  • scortisoara
  • nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un vas se amesteca cu un tel foarte bine apa minerala cu ulei pana devine un lichid alb, se adauga zahar amestecand din nou,coaja

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

-Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca.

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje