autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert.


Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul oalei.


Se mai fierb la foc mic aprox 10 - 15 minute dupa care se lasa sa se odihneasca putin cu capacul deasupra. Apoi,adaugati scortisoara si nuca dupa gust.


Noua ne plac cu zeama mai multa, scortisoara si nuca din abundenta.


Va doresc pofta buna!!!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Va multumesc mult fetelor...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ca in vechile cronici :, cand trebuie sa prepari mucenici ( in fiecare an in martie ), intra pe site-ul cu retete de pe gustos.ro al valentinei .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

67 voturi

Ingrediente

  • Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa
  • drojdie
  • un praf de sare si faina
  • Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
  • Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie
  • scortisoara
  • nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult fetelor...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Chiftele din dovlecei de post

Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce

1 vot    2 comentarii
45 min
Retete de post