autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert.


Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul oalei.


Se mai fierb la foc mic aprox 10 - 15 minute dupa care se lasa sa se odihneasca putin cu capacul deasupra. Apoi,adaugati scortisoara si nuca dupa gust.


Noua ne plac cu zeama mai multa, scortisoara si nuca din abundenta.


Va doresc pofta buna!!!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Rodica Serban , 08 martie 2015

    bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2014

    Multumesc Ana Maria...

    • Fara foto

      Ana Maria Ivan , 22 august 2014

      Bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Va multumesc mult fetelor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ca in vechile cronici :, cand trebuie sa prepari mucenici ( in fiecare an in martie ), intra pe site-ul cu retete de pe gustos.ro al valentinei .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Multumesc...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Sunt intr-adevar deliciosi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Foarte aromati!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Cred ca sunt buni...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

68 voturi

Ingrediente

  • Mucenici din comert sau pregatiti in casa din aluat de paine - apa
  • drojdie
  • un praf de sare si faina
  • Cercetatorii au descoperit ca toate citricile sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult timp sanatoase si frumoase pentru a lua ochii consumatorilor si ca indeosebi sunt afectate cojile acestora.De aceea nu ar trebui sa se mai foloseasca coaja rasa de lamaie si portocala la prajituri ...,coaja fiind cea mai afectata...Nici esentele nu sunt foarte sanatoase,dar trebuie sa alegem raul cel mai mic,nu?
  • Ca mirodenii se pot folosi : zahar vanilat,esenta de rom,esenta de portocala,esenta de lamaie,esenta de migdale si vanilie
  • scortisoara
  • nuca macinata dupa gust.Se pot indulci cu zahar,miere de albine sau fructoza ...

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura de post cu gris si arome orientale

Prajitura de post cu gris si arome orientale

Într-un vas se amestecă bine apa minerală, zahărul și zahărul vanilat, cu mixerul sau telul, până când se topește

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri