autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Mucenici fierti

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou de aproximativ 7cm si subtire. Din ruloul obtinut, formam un cerc, apoi il incolacim in forma de 8.


Toti mucenicii obtinuti ii punem la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi.A doua zi, dupa ce s-au uscat putem sa-i preparam.


Intr-o cratita punem 2 litri apa, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, un praf de sare si aducem la fierbere.


Cand incepe apa sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie .In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii unii de altii.


Cand sunt suficienti de fierti, adaugam mierea, coaja rasa de la o lamaie, esentele de rom si nuca si amestecam. Daca va place scortisoara, puteti sa adaugati si scortisoara,. Mucenicii gatiti astfel, se pot servi atat calzi cat si reci.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Egri Mariana Mora , 05 aprilie 2014

    se servesc impreuna cu apa in care au fiert?

  • Fara foto

    Sanda Vijulie , 09 martie 2014

    AM FACUT SUPERRR !!

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 08 martie 2014

    Nuca se pune cand ii servesti , la fel si scotisoara...alfel iese maron...

    • Fara foto

      Grigore Adriana , 05 martie 2014

      Mierea o pui când se mai răcesc pt ca la temperatura mare mierea devine toxica

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Niciodata nu am facut muceniti fierti,dar cred ca sunt gustosi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Imi plac tare mult...

    • Fara foto

      vasilica (Bucatar) , 09 martie 2010

      Am doar 21 de ani si imi place nespus de mult sa gatesc.Este pt prima data cand gatesc mucenicii fierti.Am vrut sa incerc si aceasata reteta atat din curiozitate cat si din placere pt sotul meu ,este unul din gustatorii acestei bunatati.E o reteta nemaipomenita tinand cont de faptul ca e si o traditie.FELICITARI.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      o reteta buna mai ales ca se apropie macenici

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Nu am facut niciodata cred ca sunt buni.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

37 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 120ml apa calduta
  • Un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 2 litri apa
  • Un praf sare
  • 300g zahar
  • 3 linguri miere
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200g samburi de nuca

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Egri Mariana Mora

se servesc impreuna cu apa in care au fiert?

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

17 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse