autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti(de post)

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.


Se amesteca bine si se mai adauga apa.


Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.


Se framanta bine iar cand aluatul se desprinde de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa 1 ora la loc cald.


Cand este gata crescut se iau bucati din aluat, se formeaza suluri subtiri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.


Separat se prepara un sirop din zahar, miere si apa.


Se pune la fiert si se da in cateva clocote.


Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca ,se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.


Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca din belsug.


Se scot pe un platou.


Sunt deliciosi ................Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine):

    Am facut si eu mucenici anul acesta si au iesit minunati.Multumesc pentru reteta

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Multumesc de vizita si aprecieri,Adina!

  • Fara foto

    Lybrary19 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    E foarte binevenita reteta! Iar poza e super!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Bravo! Foarte frumosi. Si eu fac tot la fel

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Mari , la anul te invit la mine sa facem impreuna.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ma bucur ca iti plac Ramona.Multumesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc tare mult Lia.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc, Cely...............intradevar au fost buni.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Silvioara,te invit la o portie....................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Violette, intradevar sunt deliciosi..................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Panseluta, ma bucur ca iti plac.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Buni, buni! Sa faci si la anu, ca nu mai fac eu si vin la tine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      meseriasi!felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata super, i-as devora intr-o clipa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nota 10 cu felicitari atat pentru reteta cat si pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari fetelor!!! Cred ca au fost grozav de buni

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce frumos arata,te invita sa-i mananci.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Deliciosi.....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multumesc draga mea Valentina............si ai tai arata foarte bine. Pup cu drag!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare gustosi mai sunt,iar prezentarea este super...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      ce frumos ti-au iesit mucenicii !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -un cub de drojdie
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -putin ulei
  • -nuci macinate
  • -sare
  • Pentru sirop:
  • -2 cesti de zahar
  • -4 cesti cu apa
  • -5 linguri cu miere

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

Prepararea cremei se face la bain -marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Spanac gratinat

Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate

17 voturi    18 comentarii
50 min
Aperitive cu legume

Spaghete la cuptor cu chiftelute picante

Reteta pentru chiftelute o gasiti aici http://mmihalache.blogspot.ro/2013/12/chiftele-picante.html. Fierbem

11 voturi    15 comentarii
1h 15 min
Retete cu paste de la bloggeri

maria mihalache (Chef de cuisine)

Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

31 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet, pune peste el o lingura de

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje