autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti(de post)

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.


Se amesteca bine si se mai adauga apa.


Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.


Se framanta bine iar cand aluatul se desprinde de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa 1 ora la loc cald.


Cand este gata crescut se iau bucati din aluat, se formeaza suluri subtiri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.


Separat se prepara un sirop din zahar, miere si apa.


Se pune la fiert si se da in cateva clocote.


Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca ,se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.


Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca din belsug.


Se scot pe un platou.


Sunt deliciosi ................Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine):

    Am facut si eu mucenici anul acesta si au iesit minunati.Multumesc pentru reteta

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Multumesc de vizita si aprecieri,Adina!

  • Fara foto

    Lybrary19 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    E foarte binevenita reteta! Iar poza e super!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Bravo! Foarte frumosi. Si eu fac tot la fel

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Mari , la anul te invit la mine sa facem impreuna.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ma bucur ca iti plac Ramona.Multumesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc tare mult Lia.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc, Cely...............intradevar au fost buni.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Silvioara,te invit la o portie....................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Violette, intradevar sunt deliciosi..................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Panseluta, ma bucur ca iti plac.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Buni, buni! Sa faci si la anu, ca nu mai fac eu si vin la tine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      meseriasi!felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata super, i-as devora intr-o clipa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nota 10 cu felicitari atat pentru reteta cat si pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari fetelor!!! Cred ca au fost grozav de buni

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce frumos arata,te invita sa-i mananci.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Deliciosi.....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multumesc draga mea Valentina............si ai tai arata foarte bine. Pup cu drag!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare gustosi mai sunt,iar prezentarea este super...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      ce frumos ti-au iesit mucenicii !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -un cub de drojdie
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -putin ulei
  • -nuci macinate
  • -sare
  • Pentru sirop:
  • -2 cesti de zahar
  • -4 cesti cu apa
  • -5 linguri cu miere

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de maria mihalache

Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci

Crap pe pat de zacusca, la cuptor

Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa,

3 voturi    2 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu peste

maria mihalache (Chef de cuisine)

Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5 minute pana se face o maia, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte sarate

Mini tarte sarate

Pentru aluat, se framanta faina impreuna cu untul rece taiat cubulete apoi se adauga oul (se poate folosi robotul de bucatarie pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje