autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti(de post)

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -un cub de drojdie, -250 ml apa, -1 lingurita de zahar, -1 plic zahar vanilat, -esenta de rom, -putin ulei, -nuci macinate, -sare, Pentru sirop:, -2 cesti de zahar, -4 cesti cu apa, -5 linguri cu miere

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.


Se amesteca bine si se mai adauga apa.


Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.


Se framanta bine iar cand aluatul se desprinde de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa 1 ora la loc cald.


Cand este gata crescut se iau bucati din aluat, se formeaza suluri subtiri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.


Separat se prepara un sirop din zahar, miere si apa.


Se pune la fiert si se da in cateva clocote.


Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca ,se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.


Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca din belsug.


Se scot pe un platou.


Sunt deliciosi ................Pofta buna!
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia 2011

Pentru ca miine e sarbatoarea Sf. 40 de Mc. din Sevastia, ca in fiecare an, de 8 martie fac sfintisori

14 voturi    13 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Mi-au placut dintotdeauna mucenicii moldovenesti si-am strambat din nas, tot din timpuri de demult,

21 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine):

    Am facut si eu mucenici anul acesta si au iesit minunati.Multumesc pentru reteta

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Multumesc de vizita si aprecieri,Adina!

  • Fara foto

    Lybrary19 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    E foarte binevenita reteta! Iar poza e super!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Bravo! Foarte frumosi. Si eu fac tot la fel

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Mari , la anul te invit la mine sa facem impreuna.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ma bucur ca iti plac Ramona.Multumesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc tare mult Lia.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc, Cely...............intradevar au fost buni.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Silvioara,te invit la o portie....................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Violette, intradevar sunt deliciosi..................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Panseluta, ma bucur ca iti plac.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Buni, buni! Sa faci si la anu, ca nu mai fac eu si vin la tine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      meseriasi!felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata super, i-as devora intr-o clipa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nota 10 cu felicitari atat pentru reteta cat si pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari fetelor!!! Cred ca au fost grozav de buni

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce frumos arata,te invita sa-i mananci.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Deliciosi.....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multumesc draga mea Valentina............si ai tai arata foarte bine. Pup cu drag!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare gustosi mai sunt,iar prezentarea este super...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      ce frumos ti-au iesit mucenicii !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -un cub de drojdie
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -putin ulei
  • -nuci macinate
  • -sare
  • Pentru sirop:
  • -2 cesti de zahar
  • -4 cesti cu apa
  • -5 linguri cu miere

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache

Supa de curcan

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara. Mi-am zis ca o supa este binevenita si

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Tiramisu cu piure de zmeura

Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

maria mihalache (Chef de cuisine)

Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje