autor:

mihaela idriceanu

» » Aluaturi si Foietaje

mucenici moldovenesti

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.


Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata, zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 " 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.


impartim aluatul in 12 bucati(asa mi-au iesit mie,de marime potrivita)si fiecare bucatica o rulam,facem un cerc pe care il indoim apoi in forma de 8.


mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.


Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie. copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca.


Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Am facut si eu mucenici moldovenesti folosind o reteta foarte asemanatoare cu a ta. Eu am facut ceva pentru diabetici asa ca in loc de zahar am folosit fructoza, iar faina a fost una bio (de la moara).

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    O dulce gustare pt o zi speciala..

  • AdiRadu

    AdiRadu (Chef de cuisine):

    Este o reteta foarte speciala, pentru o zi foarte speciala..mi-au iesit senzationali..am pus mult suflet..nici eu nu stiu de unde am atat..toata lumea mi i-a laudat

    • Fara foto

      Catalina (Chef de cuisine):

      am pregatit chiar aseara aceasta reteta.foarte bun.doar ca nu am pus rom ci esenta de migdale.Nu prea am inteles cat timp se lasa la cuptor dar in final au iesit tare gustosi.Multumesc

    • muryshor

      muryshor (Chef de cuisine):

      Mucenicii moldovenesti , se fac in post si se impart la biserica intai , si apoi mananca cei de acasa ... reteta asta , nu e de post ...sunt convinsa ca i delicioasa ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Tare bine mai arata. Au si floricica de primavara, numai ca primavara se lasa asteptata.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Si eu am citit ieri multe reteta si am gasit multe dar nu de post! Eu faceam cu coca de cozonac, sigur ca ieseau superbi, dar acum e post! Am folosit o reteta de la bunica.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    nu am mancat niciodata,dar tre sa fie bun!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      TARE MI-AR PLACEA UNUL.DAR CRED CA AZI FAC VREO CATIVA

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte buni!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Imi plac tare mult...

    • Fara foto

      adam (Bucatar) , 08 martie 2010

      arata super si cred ca-s si foarte gustosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 125ml lapte caldut
  • 125ml apa calduta
  • 150g zahar tos
  • 1 ou
  • 80g unt
  • 1 lingurita rasa sare
  • Pentru sirop:
  • 300ml apa
  • 150g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 esenta de rom
  • Coaja rasa de la o lamiae
  • Pentru deasupra:
  • Miere,Miez de nuca macinat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihaela idriceanu

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

128 voturi    39 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paine cu iaurt si seminte de in

Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

16 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Tare bine mai arata. Au si floricica de primavara, numai ca primavara se lasa asteptata.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de secara

Paine de secara

In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu amestec de faina si malai

Paine cu amestec de faina si malai

Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui pentru ca predomina cultura de porumb.

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje