autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de drojdie uscata(daca folositi drojdie proaspata dizolvati-o mai intai in putin lapte caldut si o lingurita de miere sau zahar), zaharul tos, sarea, oul, untul, laptele si apa si incepeti sa framantati cam 25 " 30 minute . Il lasam la dospit de 1 ora.


Impartim aluatul in 10 bucati(asa mi-a iesit mie)si fiecare bucatica o rulam si o modelam in forma de 8,mai intai facem un cerc si apoi un 8.


mai lasam la crescut jumatate de ora si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 20 minute,pana se rumenesc frumos.


Intre timp pregatim siropul: punem apa cu zahar,zaharul vanilat si rom pe foc si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc potrivit.Cand s-a mai racit punem coaja rasa de lamaie. copti ii insiropam,ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca de cocos sau nuca macinata.


Se pastreaza acoperiti cu folie transparenta.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Intr-adevar cred ca au fost deliciosi...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    Ce aromati si pufosi ti-au iesit!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Ce frumosi si rumeni sant...yumi,yumi.*****

Dificultate

Redusa

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat
  • 550 gr faina 00
  • 1 plic de drojdie uscata/20 gr proaspata
  • 250 ml lapte cald(sau apa daca faceti de post)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou(fara ou,daca pregatiti reteta de post)
  • 80 gr unt(4 linguri cu ulei)
  • o lingurita rasa de sare
  • Pt uns mucenicii inainte de a-i intoducein cuptor
  • 50 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • (pt post,ungeti mucenicii cu apa amestecata cu zahar vanilat)
  • Pt sirop
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • Pt deasupra:miere de albine,fulgi de cocos,sau nuca macinata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar cred ca au fost deliciosi...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gem de pepene galben cu caise

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi