autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Mucenici(sfintisori)

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Aluat, 2 kg faina 000, 6 oua, 300gr zahar, 100gr drojdie proaspata, 900 ml lapte, razatura de lamaie, esenta de vanilie, 2 lingurite de sare, 150 ml ulei, , 2 oua pentru uns, , sirop, 1 kg zahar, 1,8 l apa, razatura de lamaie, esenta rom sau vanilie, , decor, miere de albine, nuca macinata, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem un aluat de o consistenta elastica.Adaugam si uleiul putin cate putin pana ce aluatul nu se mai tine de mana.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul apoi il portionam in bucati potrivite.Formam fitile lungi pe care le impletim in opturi.


Se aseaza in tava se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit.


Fintisorii calzi ii scufundam in siropul care in prealabil l-am fiert si racorit,apoi ii ungem cu miere de albine si ii tavalim prin nuca macinata amestecata cu nuca de cocos


Din aceste cantitati mi-au iesit 35 de bucati destul de mari
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Mucenici de post

Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar, iar apa o punem intr-un ibric pe foc pana devine

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Mucenici sau Sfinti cu nuca de cocos

Puneti intr-un castron incapator faina, faceti cu mana in mijloc o gropita, adaugati pliculetul de

12 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Michelle

    Michelle (Chef de cuisine):

    Eu ii fac cu un aluat ca de cozonac fara sirop, fara nuca de cocos si fara sa ii ung cu ou. Mie imi plac la nebunie, sunt moi, gustosi si hranitori.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Super !

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    arata foarte bine ,am sa incerc si eu azi ,ca maine tot se manaca mucenici felicitari!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 2 kg faina 000
  • 6 oua
  • 300gr zahar
  • 100gr drojdie proaspata
  • 900 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • 150 ml ulei
  • 2 oua pentru uns
  • sirop
  • 1 kg zahar
  • 1,8 l apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom sau vanilie
  • decor
  • miere de albine
  • nuca macinata
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana

Prajitura Delicia

Mod de prepararepreparare foi se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma

66 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse