Musaca combinata !!!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca combinata !!!

Ingrediente

  • Pentru 6 portii
  • -1 kg de carne tocata (eu folosesc combinata, vita cu porc)
  • -2-3 vinete
  • -1 kg cartofi
  • -150ml ulei
  • -2 cepe
  • -4 oua
  • -2 linguri faina
  • -patrunjel si marar verde
  • -sare, piper, busuioc
  • -2 linguri pesmet
  • -100 g cascaval
  • -2 felii de paine
  • Pentru sos
  • -50 ml ulei
  • -3 linguri pasta de tomate
  • -o cana de supa (poate fi si apa)
  • -sare, piper, busuioc,oregano, o de dafin foaie
  • -1 lingura de zahar
  • -50 ml vin (facultativ)
  • -4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Vinetele se spala si se taie feliute, se sareaza si se lasa la scurs.

Painea se pune la inmuiat si se stoarce.

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, jumatate din verdeata,2 oua, sare, piper, busuioc,painea. Se pot cali toate, dar eu prefer sa le las crude, pentru a fi mai dietetic, si va garantez ca iese la fel de bun !!!

Cartofii se curata si se feliaza.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Se pune un strat din felii de cartofi, peste care se pune compozitia de carne, care se niveleaza bine.

Feliile de vinete se pun deasupra.

Din faina, 2 oua, si o cana de apa rece se face un sos, la care se adauga putina sare, piper, busuioc. Se toarna uniform peste vinete si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Se scoate musacaua si se rade cascaval deasupra.

Pentru sos se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic 5-7 minute. Vinul si usturoiul se pun la sfarsit.

Musacaua se serveste cu sos de rosii, cu smantana presarat cu verdeata.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise