autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Musaca cu carne si cartofi

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
- 500 g carne tocata de vita, - 500 g cartofi, - 3 oua, - 20 g smantana, - 100 g sos de rosii sau bulion, - 20 grame ulei de masline, - 1 ceapa mare, - sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

114 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si sosul de rosii si se fierb pana scade complet lichidul.


Cartofii se fierb in coaja.


Se curata si se taie felii rotunde si se asaza intr-un vas, alternand un rand de cartofi cu unul de carne.


Se bat cele 3 oua si se adauga deasupra.


Se intinde si smantana, pe toata suprafata.


Vasul se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste frumos, circa 45 de minute.
Se toaca ceapa si se prajeste in ulei, se ada
Retete
Alte retete din Aperitive

Musaca din cartofi cu carne

Se taie ceapa marunt, se caleste, se adauga carnea si sosurile de rosii. Se caleste totul timp de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive

Musaca de cartofi,cu carne de pui

Se calesc, impreuna,carnea tocata,ceapa tocata marunt si bulionul,in putin ulei,timp de 10-15 min.Se

17 voturi    11 comentarii
2h
Aperitive

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Este o bunatate !

  • Fara foto

    Miha (Bucatar sef):

    Astazi o sa incerc si eu aceasta reteta. O sa intru sa va spun cum mi-a iesit. Pare foarte gustoasa.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paraschiv Costel-Gabi , 18 decembrie 2013

    f buna

  • Fara foto

    Angela Tulbure , 21 noiembrie 2013

    foarte simpla reteta!!!

  • Fara foto

    Bianca Bacx , 16 iulie 2013

    va multumesc mult pentru toate retetele.

    • Fara foto

      Bianca Bacx , 16 iulie 2013

      imi place foare mult mancarea musacaua si e usor de gatit si simplu.

    • Fara foto

      Flori Munteanu , 05 iunie 2013

      timpul de pregatire un se stie.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Arata ft bine,asa pregatesc si eu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      e tare buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Este o bunatate !

    • Fara foto

      tatiana , 27 februarie 2010

      mi se pare o reteta foarte buna, mai ales cu smantana si ou deasupra..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte buna cu smantana

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Bun,super bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Foarte gustoasa!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      buna si gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Cred ca este delicioasa. Eu nu folosesc smantana.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Anda exact asa prepar si eu musacaua... Imi place tare mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

114 voturi

Ingrediente

  • - 500 g carne tocata de vita
  • - 500 g cartofi
  • - 3 oua
  • - 20 g smantana
  • - 100 g sos de rosii sau bulion
  • - 20 grame ulei de masline
  • - 1 ceapa mare
  • - sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Anda M.

Pizza cu bacon

Se amesteca intr-un vas drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul pana devine

4 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Spaghete cu carne

Se prajeste carnea in ulei. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Ceapa si morcovul se

15 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza

Sufleu de conopida

Se ia conopida, se rupe in buchetele si atunci cand fierbe apa cu sare se pune in ea si se fierbe.

4 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive

vera (Chef de cuisine)

Arata ft bine,asa pregatesc si eu!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne