autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Musaca cu carne si piure de cartofi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata .


Dupa calire se opreste focul ,se presara sare, piper, condimente dupa gust,mararul tocat,se amesteca ,iar dupa racire se incorporeaza un ou batut pentru legarea compozitiei si o lingurita de bulion sau pasta de tomate.


Cartofii se curata,se spala si se pun la fiert in apa cu sare, o crenguta de cimbru si busuioc. ce cartofii sunt fierti, se scot din apa,se paseaza, se amesteca cu unt si cu putina zeama in care au fiert cartofii.


Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet se aseaza un strat de piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina piureul si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie obligatoriu de piure.


Se introduce tava 15-20 min in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna deasupra un ou batut si amestecat cu putin bulion,suc de rosii sau pasta de tomate.


Se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Buni , 15 octombrie 2014

    Multumesc! Asa o faceam si eu! pt,mine noutatea consta in adaugarea de cimbru si busuioc la apa in care fierb cartotii. sper ca au o savoare deosebita Multumesc frumos!

  • Fara foto

    Tory Aurică , 18 septembrie 2014

    .....am s-o incerc si eu ....

  • Fara foto

    Marcel Marmureanu , 07 septembrie 2014

    buna reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2014

      Multumesc ...

    • Fara foto

      Beny Garvan , 23 mai 2014

      buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      vio , 12 aprilie 2014

      am facut reteta si este delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 martie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Vio Wenzel , 20 martie 2014

      foarte buna si usor de facut

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ne facem pofta, asta e situatia ...Si eu te pup...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Mersi Valentina.....daca ne-am putea servi cu ce face fiecare aici....ar fi super....am fi o familie si mai mare si mai fericita...pupici, Nico

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2012

      Te invit cu mare drag...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      nu am mai mancat musaca de un car de ani....arata super gustoasa, iau si eu o portie, pot?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      delicioasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne tocata
  • Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc
  • 10 cartofi
  • 2 cepe
  • o legatura marar
  • sare,piper,condimente
  • bulion,suc de rosii sau pasta de tomate
  • 100 g unt pentru piure
  • putin ulei si pesmet pentru uns tava
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Maria Buni

Multumesc! Asa o faceam si eu! pt,mine noutatea consta in adaugarea de cimbru si busuioc la apa in care fierb cartotii. sper ca au o savoare deosebita Multumesc frumos!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne