autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Musaca cu carne si piure de cartofi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
800 g carne tocata, Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc, 10 cartofi, 2 cepe, o legatura marar, sare,piper,condimente, bulion,suc de rosii sau pasta de tomate, 100 g unt pentru piure, putin ulei si pesmet pentru uns tava, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata .


Dupa calire se opreste focul ,se presara sare, piper, condimente dupa gust,mararul tocat,se amesteca ,iar dupa racire se incorporeaza un ou batut pentru legarea compozitiei si o lingurita de bulion sau pasta de tomate.


Cartofii se curata,se spala si se pun la fiert in apa cu sare, o crenguta de cimbru si busuioc. ce cartofii sunt fierti, se scot din apa,se paseaza, se amesteca cu unt si cu putina zeama in care au fiert cartofii.


Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet se aseaza un strat de piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina piureul si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie obligatoriu de piure.


Se introduce tava 15-20 min in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna deasupra un ou batut si amestecat cu putin bulion,suc de rosii sau pasta de tomate.


Se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri, sfaturi si completari...

  • Fara foto

    Zoli Szekely , 13 decembrie 2014

    Inloc de bulion am pus un strat subtire de un deget varza murata taiata fin , calita si-n acesta am pu un pic sahar si pireu de rosii , iar restul ca mai sus descrise , dar fara marar cimbru si busuioc , in schimb in carnea tocat' pusa la calit am pus usturoi , sare , piper si boia , bineinteles si ceapa .

  • Fara foto

    Cerchia Mihail , 08 noiembrie 2014

    Acum o voi incerca si eu,noutatea este busuiocul si cimbru.

    • Fara foto

      Maria Buni , 15 octombrie 2014

      Multumesc! Asa o faceam si eu! pt,mine noutatea consta in adaugarea de cimbru si busuioc la apa in care fierb cartotii. sper ca au o savoare deosebita Multumesc frumos!

    • Fara foto

      Tory Aurică , 18 septembrie 2014

      .....am s-o incerc si eu ....

    • Fara foto

      Marcel Marmureanu , 07 septembrie 2014

      buna reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2014

      Multumesc ...

    • Fara foto

      Beny Garvan , 23 mai 2014

      buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      vio , 12 aprilie 2014

      am facut reteta si este delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 martie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Vio Wenzel , 20 martie 2014

      foarte buna si usor de facut

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ne facem pofta, asta e situatia ...Si eu te pup...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Mersi Valentina.....daca ne-am putea servi cu ce face fiecare aici....ar fi super....am fi o familie si mai mare si mai fericita...pupici, Nico

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2012

      Te invit cu mare drag...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      nu am mai mancat musaca de un car de ani....arata super gustoasa, iau si eu o portie, pot?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      delicioasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne tocata
  • Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc
  • 10 cartofi
  • 2 cepe
  • o legatura marar
  • sare,piper,condimente
  • bulion,suc de rosii sau pasta de tomate
  • 100 g unt pentru piure
  • putin ulei si pesmet pentru uns tava
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, sfaturi si completari...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne in varza murata

Sarmale cu carne in varza murata

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga 1 pahar cu apa si orezul si se ia focul. Nu

1 vot    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne