autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Musaca cu carne si piure de cartofi

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
800 g carne tocata, Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc, 10 cartofi, 2 cepe, o legatura marar, sare,piper,condimente, bulion,suc de rosii sau pasta de tomate, 100 g unt pentru piure, putin ulei si pesmet pentru uns tava, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata .


Dupa calire se opreste focul ,se presara sare, piper, condimente dupa gust,mararul tocat,se amesteca ,iar dupa racire se incorporeaza un ou batut pentru legarea compozitiei si o lingurita de bulion sau pasta de tomate.


Cartofii se curata,se spala si se pun la fiert in apa cu sare, o crenguta de cimbru si busuioc. ce cartofii sunt fierti, se scot din apa,se paseaza, se amesteca cu unt si cu putina zeama in care au fiert cartofii.


Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet se aseaza un strat de piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina piureul si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie obligatoriu de piure.


Se introduce tava 15-20 min in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna deasupra un ou batut si amestecat cu putin bulion,suc de rosii sau pasta de tomate.


Se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi piure cu carne si ciuperci

Se spala cartofi,se taie rondele,se pun la fiert cu un pic de sare,iar apoi cand sunt gata se face

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala. Se impaneaza cu usturoi. Se sareaza si se

17 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri, sfaturi si completari...

  • Fara foto

    Zoli Szekely , 13 decembrie 2014

    Inloc de bulion am pus un strat subtire de un deget varza murata taiata fin , calita si-n acesta am pu un pic sahar si pireu de rosii , iar restul ca mai sus descrise , dar fara marar cimbru si busuioc , in schimb in carnea tocat' pusa la calit am pus usturoi , sare , piper si boia , bineinteles si ceapa .

  • Fara foto

    Cerchia Mihail , 08 noiembrie 2014

    Acum o voi incerca si eu,noutatea este busuiocul si cimbru.

    • Fara foto

      Maria Buni , 15 octombrie 2014

      Multumesc! Asa o faceam si eu! pt,mine noutatea consta in adaugarea de cimbru si busuioc la apa in care fierb cartotii. sper ca au o savoare deosebita Multumesc frumos!

    • Fara foto

      Tory Aurică , 18 septembrie 2014

      .....am s-o incerc si eu ....

    • Fara foto

      Marcel Marmureanu , 07 septembrie 2014

      buna reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2014

      Multumesc ...

    • Fara foto

      Beny Garvan , 23 mai 2014

      buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      vio , 12 aprilie 2014

      am facut reteta si este delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 martie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Vio Wenzel , 20 martie 2014

      foarte buna si usor de facut

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Ne facem pofta, asta e situatia ...Si eu te pup...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      Mersi Valentina.....daca ne-am putea servi cu ce face fiecare aici....ar fi super....am fi o familie si mai mare si mai fericita...pupici, Nico

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2012

      Te invit cu mare drag...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      nu am mai mancat musaca de un car de ani....arata super gustoasa, iau si eu o portie, pot?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      Multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 august 2012

      delicioasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne tocata
  • Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc
  • 10 cartofi
  • 2 cepe
  • o legatura marar
  • sare,piper,condimente
  • bulion,suc de rosii sau pasta de tomate
  • 100 g unt pentru piure
  • putin ulei si pesmet pentru uns tava
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, sfaturi si completari...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cocos cu macaroane mici

Cocos cu macaroane mici

Spalam bine cocosul si il portionam. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le taiem marunt. Punem in cratita ulei sa se ncinga. Adaugame

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi