autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca cu piure de cartofi

Autor: Daniela Nedelea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela Nedelea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2006

Ingrediente
cartofi, unt sau margarina, carne tocata, pasta de rosii, ceapa tocata, codimente(piper, patrunjel tocat, busuioc), cascaval ras, 1 ou batut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

92 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb ca pentru piure. Intre timp se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si se calesc.


Se adauga pasta de rosii diluata cu putina apa si se codimenteaza. Dupa ce cartofii au fiert se scurg de apa si se paseaza.


Se adauga untul. unge o cratita cu unt si se pune alternativ cate un strat de piure si unul de carne; ultimul sa fie de carne.


Se presara cu patrunjel.


Se da la cuptor 5-10 minute. Apoi se pune cascavalul ras si oul batut.


Se lasa pana ce se formeaza o crusta aurie.


Aceasta musaca este foarte gustoasa.


Se serveste calda cu muraturi.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Musaca cu piure de cartofi

Mod preparare Piure: Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana ii

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Musaca cu piure de cartofi

Pentru piure: cartofii curatati de coaja si spalati se taie in bucati potrivite si se pun  la

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Dificultate

Redusa

Timp

1h

92 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • unt sau margarina
  • carne tocata
  • pasta de rosii
  • ceapa tocata
  • codimente(piper
  • patrunjel tocat
  • busuioc)
  • cascaval ras
  • 1 ou batut.

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela Nedelea

Salata de legume de iarna

Legumele se rad se sareaza si dupa 10 minute se storc bine. Castraveciorii sau gogosarii se tai

24 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje