autor:

Ginny C

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu carne tocata

Autor: Ginny C (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 01 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce prinde putina culoare se adauga si carnea tocata.


Se lasa aproximativ 15 minute, iar spre final se adauga rosiile pasate, usturoiul maruntit, patrunjelul, sarea si piperul.


Intr-o tava se aseaza un rand de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se aseaza ultimul rand de cartofi. Pe deasupra se rade cascaval, iar apoi se toarne pasta de tomate diluata cu apa.


Se baga la cuptor

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Ludanyi_Magdalena

    Ludanyi_Magdalena (Chef de cuisine):

    Am testat reteta si mi-a placut, nu am avut rosii proaspete si am pus bulion in rest am pastrat reteta; nu este greu de facut .

  • Teodora

    Teodora (Chef de cuisine):

    foarte buna

  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine):

    buna, gustoasa, rapida si usor de facut. o reteta pentru bucatari adevarati si pentru incepatori. cascavalul pe deasupra nu trebuie sa lipseasca. ii da tot gustul la musaca.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine):

      Si eu am facut musaca de cartofi, exact cu e reteta ta.Mi-a iesit foarte buna,la sotul ii place mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine):

      Imi place enorm aceasta reteta si arata foarte bine... Eu o pregatesc astfel: 500 g carne 500 g cartofi 2 cepe marar sare,piper,condimente bulion sau pasta de tomate ulei 3 oua Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia. Cartofii se pot pregati in trei variante : 1.Se fierb si se fac piure si se amesteca cu putin unt 2.Se taie rondele si se prajesc putin 3.Se fierb in coaja si se taie rondele cand se racesc. Puteti folosi la musaca orice varianta doriti. De fiecare data diversific modul in care adaug carofii. Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de cartofi rondele sau piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina cartofii si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie cu cartofi. Se introduce 10-15 min la cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna 2 oua batute cu putin bulion sau pasta de tomate.Se reintroduce vasul la cuptor sa se rumeneasca frumos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 50 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nisipeanu Andreea , 11 aprilie 2014

    bun.. :)

  • Fara foto

    Claudia Fecheta , 15 martie 2014

    Si cu piure, in loc de cartofi ronedele, iese delicioasa. Nu de alta dar am redus timpul de coacere la 15 min; mai ales ca pireul l-am pus cald, carnea tocata la fel si branza doar trebuia sa se rumeneasca. Sosul de rosii evident nu am adaugat decat o parte la gatirea carnii.

  • Fara foto

    Iulia Solomonean , 24 februarie 2014

    azi am incercat reteta aceasta si recunosc k e tare gustoasa si usor de facut. recomand! e f. buna.

    • Fara foto

      Alexandrina Corodeanu , 20 februarie 2014

      Monica Pirvu Nu va obliga nimeni nici sa gatiti, nici sa mancati. Este totusi un site culinar, cu tot felul de combinatii alimentare. Incarcati unul pentru vegetarieni, daca nu va place.

    • Fara foto

      Iancu Anca , 18 februarie 2014

      bun mai este acest site uneori am impresia ca uit sa gătesc romanește..

    • Fara foto

      Enache Xstreme , 21 ianuarie 2014

      am sa o incerc chiar acum!!

    • Fara foto

      Mihail Zanet , 14 ianuarie 2014

      este exagerata expresia...sunt de acord ca poate fi considerata o bomba calorica la o anumita ora din zi si in cazul persoanelor ce incearca din rasputeri sa slabeasca...dar in cazul persoanelor active poate fi considerat un Pranz inofensiv...nu mai credeti tot ce auziti pe la televizor...''otrava'' sa fim seriosi, oare toata bucataria romaneasca este ''otrava'' avand mancaruri in care predomina combinatia carne-cartof ?...

    • Fara foto

      Donisa Vasile , 03 ianuarie 2014

      Genial

    • Fara foto

      Ilteslvici Il , 02 decembrie 2013

      hei mamitu ce bunaciuni postezi mmmmmmmm

    • Fara foto

      Margareta Mathe , 02 decembrie 2013

      Daca stai bine cu colesterolul este delicioasa

    • Fara foto

      caca , 18 noiembrie 2013

      nush cum iese

    • Fara foto

      duceacliliana , 06 noiembrie 2013

      maine fac si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Hmm, ce bunatate...

    • Fara foto

      Rusu Viorel , 20 octombrie 2013

      sun curios sa vad cat este de buna!!!!

    • Fara foto

      Rusu Viorel , 20 octombrie 2013

      care este timpul de preparare 50 minute?/?//?????????? mai adauga!!!!!!!!!

    • Fara foto

      andreea balaca balaca , 15 octombrie 2013

      foarte bun incercatii

    • Fara foto

      maria marca , 12 octombrie 2013

      foarte buna incercati si voi.

    • Fara foto

      constantin , 04 octombrie 2013

      buna,si daca un pun bulion ii ia din gust?

    • Fara foto

      Simona , 27 septembrie 2013

      acum fac si eu,sper sa-mi iasa...

    • Fara foto

      Alejandra Ale Sorin , 18 septembrie 2013

      acum o sa o fac si eu....a ver que saleee!!!!!

    • Fara foto

      miu magda , 16 septembrie 2013

      eu fac musacaua cu piure,ne place mai mult

    • Fara foto

      Condrea Lenuta , 09 septembrie 2013

      Cum à iesit !?

    • Fara foto

      Flori Opris , 09 septembrie 2013

      Incerc si eu azi!!

    • Fara foto

      Silvana Dangesti , 05 august 2013

      E foarte buna incercati si voi.

    • Fara foto

      Ella Ama , 24 iulie 2013

      O sa incerc maine sa fac:x

    • Fara foto

      Irina Magda , 10 iulie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Monica Pirvu , 08 iulie 2013

      combinatia cartofi-carne tocata o otrava adevarata

    • Fara foto

      Gherman Vasi , 08 iulie 2013

      cred! tu ai cartofii in gradina.la mine sa inchis piata!

    • Fara foto

      Flori Grigorescu , 08 iulie 2013

      foarte delicioasa

    • Fara foto

      alexa , 08 iulie 2013

      Emilia, ti-a iesit musacaua?

    • Fara foto

      Marya Calcan , 05 iulie 2013

      see you cea mai mare placere, nasule!

    • Fara foto

      Nicu Robert Tam , 05 iulie 2013

      Vreau si eu fina din musacaua ta!!

    • Fara foto

      Marya Calcan , 05 iulie 2013

      am facut , e foarte buna.

    • Fara foto

      Gabriella Pop , 27 iunie 2013

      Am s-o fac si io ca-i prea BUNA!

    • Fara foto

      Emilia Klein , 21 iunie 2013

      sa vedem cum imi iasa musacaua?, o am la cuptor.

    • Fara foto

      mina , 23 mai 2013

      buna ziua! nu am inteles prea bine: bulionul cu cata apa? sau trebuie sa umplem cu apa ca sa fiarba?multumesc

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 20 august 2012

      Foarte gustoasa mancarica! Ne place tare mult :)

    • Fara foto

      delia (Bucatar) , 06 martie 2012

      cartofii nu trebuiesc fierti inainte? am facut si eu reteta si cand sa pun cartofii in tava, m-am gandit ca ar trebui fierti... in final i-am pus asa cruzi :)) a iesit pana la urma, dupa ce am tinut-o in cuptor vreo 4 ore :))

    • Fara foto

      ary (Bucatar sef) , 06 iulie 2011

      incercati va rog,exact ca in Grecia,intre straturile de carne si cartofi se pune si un strat de vinete rondele prajite putin in tigaie si peste ,se pune sos Bechamel,e super...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Foarte buna!

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

      Arata bine. Mi-ai dat o idee pentru maine.

    • stefania adriana

      stefania adriana (Bucatar) , 21 octombrie 2010

      la fel o pregatesc si eu,doar ca bat 2 oua cu smantana si pun deasupra si cascaval ras. in rest procedez la fel ca tine, cartofii de fiecare data sunt pregatiti altfel,ultima data cand am facut musaca ,primul start a fost de cartofi fierti taiati rondele carne iar cel de deasupra a fost din cartofi fierti dati pe razatoarea mare, incercati merita.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      PETRYX PH , 06 martie 2010

      FOARTE GUSTOASA SI USOR DE GATIT AM FACUT-O CHIAR EU SI A IESIT O BUNATATE....

    • Fara foto

      ciochina maria , 24 februarie 2010

      e foarte scarboasa nustiu cum de o puteti manca mmmmmm

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Imi place reteta.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      La fel o fac si eu, nu am incercat cu cascaval.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Bună reţetă!

    • Fara foto

      cozmin (Bucatar) , 08 august 2009

      Foarte buna reteta. Te lingi pe degete. Si daca scurtezi din pasi... o poti pregati foarte, foarte repede.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

524 voturi

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 500 g carne tocata
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 2 rosii pasate
  • pasta de tomate
  • patrunjel
  • sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ginny C

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

42 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

28 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Nisipeanu Andreea

bun.. :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne