autor:

raluka

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu carne tocata

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am incerecat mai multe retete de musaca de cartofi cu carne tocata si aceata m-i sa parut cel mai usor de preparat si cea mai buna. :)


Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei incins pana prinde o culoare aurie.Adaugam carnea tocata;potrivim de sare si piper si o calim pana se albeste.Stingem focul si o dam de o parte.Cand sa racit se bune oul batut si se amesteca bine. Cartofii se taie bucatele(ca pentru piure) si se pun la fiert in apa cu putina sare.


Se ia spuma de deasupra si ii lasam sa fiarba pana observam ca incep sa se sfarame.Scurgem apa,punem delicatul,margarina(untul),laptele si se face piureul.Pregatim o tava de cuptor unsa cu putin unt si punem un strat de piure,carnea,cascavalul ras(eu am uitat de el in frigider:))si restul de piure.


Se da la cuptor cca o jumatate de ora la 220-230 grade pana se rumeneste putin pe deasupra.


Se serveste cu salata sau ceva acritura. Eu am mancat cu ardei copti:).Sper sa va placa.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mocanu74 (Chef de cuisine):

    eu in umplutura am adaugat cateva linguri de smantana si patrunjel verde tocat marunt,iar dupa ce am pus straturile de piure carne piure am uns totul cu doua linguri de suc de rosii si am presarat parmezan.e mai pretentios decat al tau si un pic mai costisitor dar faci o impresie la invitati...............

  • Fara foto

    dido (Bucatar sef):

    delicioasa!mia iesit delicioasa!bravo pt reteta.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina_Giusca

    Cristina_Giusca (Bucatar) , 28 februarie 2014

    Salut, eu nu reusesc sa vad fotografiile in format mai mare...poate cineva sa ma ajute cu un sfat?

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Multumesc!!;)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Arata extraordinar,iar gustul cred ca e pe masura. Te servesc si eu cu o portie...

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

      Cu placere.O sa-ti iasa o bunatate!!

    • daniela

      daniela (Maestru bucatar) , 15 noiembrie 2010

      maine fac testu arata super ,spar sa mi iasa,o sa va povestesc cum mi a iesit,deja mi-e pofta...mmm multumesc raluca.

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Sincera sa fiu nu stiam ce provenienta are,dar stiu un singur lucru:e super buna!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata bine si din cate stiu eu e musaca moldoveneasca spun asta pt ca stiu cum se gateste acolo in acea zona. Foarte gustoasa si pufoasa .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

92 voturi

Ingrediente

  • 500gr carne tocata
  • o ceapa
  • 1 ou
  • 4,5 cartofi
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 linguri margarina(unt)
  • 1/2 lingura delicat de legume
  • sare,piper,ulei
  • cascaval ras(optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de raluka

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

17 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Sepie cu sos verde

Se spala bine sepia si se cresteaza cu cutitul in forma de romburi.Se pune intro tigaie cu 2,3 linguri

15 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Tarta de mere cu crema de lamaie

Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand

27 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Cristina_Giusca (Bucatar)

Salut, eu nu reusesc sa vad fotografiile in format mai mare...poate cineva sa ma ajute cu un sfat?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui Basquaise

Pui Basquaise

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii. Curatam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pui la cuptor a la Teo Trandafir

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

49 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne