autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaca de dovlecei

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de vita, 200 g carne de porc, 2 legaturi verdeata (marar, patrunjel), 2 oua, 100 g faina, 200 g ceapa, 2 kg dovlecei, 250 ml ulei, 50 g pesmet, 500 g sos tomat si 500 g sos de smîntînă, 100 g cascaval, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, dovleceii se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se trec prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena.


Dovlecei se taie rondele, se trec prin faina si se prajesc. Inainte de a aseza dovleceii in tava, aceasta se va unge cu ulei si se va tapeta cu pesmet.


Se aseaza un strat de dovlecei si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne si restul de dovlecei cu sosul de smintina.


Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra cascavalul ras. Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.
Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Musaca cu dovlecei

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi si dovlecei

Cartofii se spala si se fierb in coaja, iar dupa ce s-au fiert se taie in felii subtiri. Dovlecelul

32 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 legaturi verdeata (marar
  • patrunjel)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 200 g ceapa
  • 2 kg dovlecei
  • 250 ml ulei
  • 50 g pesmet
  • 500 g sos tomat si 500 g sos de smîntînă
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne