Musaca de legume cu carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Musaca de legume cu carne

Ingrediente

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 6-8 cartofi cartofi potriviti
  • 2 cepe uscate
  • o legatura ceapa verde
  • sare ,piper macinat,ienibahar ,cimbru dupa gust
  • 500 g carne tocata amestec porc cu vitel
  • 3 oua
  • o legatura marar
  • o lingura pasta de tomate
  • 50 ml suc de rosii
  • Pentru mujdei:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 ml suc de rosii

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar,cimbru dupa gust si se caleste cateva minute.Cand s-a racorit se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia si o lingura de pasta tomate.

Cartofii se curata,se spala,se sterg , se taie rondele si se prajesc (se rumenesc) putin . Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei .

Vanata se spala se taie la capete si se curata de coaja de jur imprejur la distante de 3-4 cm.Se va vedea o parte cu coaja,o parte fara coaja.Se taie rondele sau fasii pe lung dupa preferinta.

Dovlecelul se spala,se sterge,se taie rondele sau fasii pe lung .

Atat feliile de vinete cat si cele de dovlecel se prajesc sau se coc pe gratar.Eu le pregatesc pe gratar deoarece sunt mai dietetice si nu iese musacaua grasa.

Usturoiul se curata ,se piseaza si se amesteca cu sucul de rosii.Mujdeiul obtinut se va turna (se va intinde) peste cele doua straturi de vinete.

Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de cartofi, un strat de dovlecei,un strat de vinete . Intindem cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata o parte din cantitatea de mujdei , dupa care asez stratul de carne,apoi un strat de dovlecei,un strat de vinete,mujdeiul ramas si ultimul strat va fi de cartofi .

Se introduce vasul 10-15 min in cuptorul preincalzit in prealabil,dupa care se scoate vasul si se toarna 2 oua batute si amestecate cu suc de rosii .Se reintroduce vasul la cuptor pentru a se rumeni frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise