festivalul blogurilor gustoase

autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca de legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri de ulei, apoi se pun intr-un castron peste carnea tocata impreuna cu verdeata tocata, 1 ou, sare si piper. Omogenizati compozitia.


Curatati de coaja dovlecelul si vinetele. Vinetele nu se curata chiar de tot, lasati din loc in loc cate o fasiuta de coaja. Taiati dovlecelul si vinetele felii cam de 1 cm grosime, presarati-le cu putina sare si puneti-le una peste alta cate 7-8 felii. Lasati-le sa stea 4-5 minute, apoi presati-le putin sa se scurga zeama. Buchetelele de conopida se fierb 7-8 minute, cei doi morcovi ramasi se curata si se taie felii oblice de 6-7 mm grosime.


Puneti uleiul de palmier intr-o tigaie antiaderenta si prajiti putin pe fiecare parte toate feliile de morcovi, dovlecel si vinete. Intr-un vas mai maricel de sticla termorezistenta (se poate si intr-o cratita) asezati un strat de vinete, dovlecel si morcovi, deasupra toata compozitia de carne, conopida, inca un strat cu restul de felii de legume, turnati sucul de rosii. Presarati cu bucatele de cascaval, sare, piper, decorati cu cateva frunze de patrunjel si telina. Acoperiti totul cu un strat de felii de rosii curatate de pielita si adaugati putina apa ca sa ajunga pana la nivelul rosiilor. Acoperiti cu capacul si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute.


Indepartati capacul si mai lasati musacaua la cuptor, la foc mic, inca 20 minute.


Asezati pe farfurii cate un pic din fiecare leguma, umplutura de carne si decorati cu verdeata. Pofta buna.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    George , 16 iulie 2013

    Reteta: musaca de legume. Primul ingredient: 1 kg de carne tocata. Stupid.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Imi place si eu pregatesc asa ceva .

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Foarte buna, o prezentare extraordinara, ca de obicei. Felicitari! Ce faci tu este intr-adevar o arta culinara.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Delicios foarte bun cu siguranta o voi face .I-mi plac legumele si combinatia asta e deosebita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (manzat
  • porc sau amestec)
  • 3 vinete potrivite
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 6-7 rosii
  • 6-7 buchetele de conopida
  • cateva fire de patrunjel si telina
  • 150 ml ulei de palmier
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

47 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

George

Reteta: musaca de legume. Primul ingredient: 1 kg de carne tocata. Stupid.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina si praful de copt. Leurda o tocam

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :) Se incepe cu vinetele,

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne