autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA

Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
700 g carne de vita tocata, 2 vinete mari, 1 kg cartofi, 4-5 dovlecei, 2 rosii mari, 1 ceapa, patrunjel, sare, piper, 1/2 cana de ulei + ulei pentru prajit, sos bechamel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm.


Se prajesc pe ambele parti separat.


Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea.


Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. lasa pe foc 20 min.


Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.


Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina.


Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin.


Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Papricas de vita

Cuburile knor se zdrobesc si se dilueaza in 100gr de ulei . Dupa ce s-a topit se adauga vinul.Carnea

6 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de vita tocata
  • 2 vinete mari
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 dovlecei
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana de ulei + ulei pentru prajit
  • sos bechamel

Raporteaza reteta

Retete
de violeta neagu

Ciorba radauteana

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face

310 voturi    23 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Salata de pui

Se fierbe pieptul . se dau prin razatoarea mica morcovul si telina. separat se prepara maioneza dintr-un

11 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia dulce, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne