autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA

Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm.


Se prajesc pe ambele parti separat.


Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea.


Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. lasa pe foc 20 min.


Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.


Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina.


Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin.


Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de vita tocata
  • 2 vinete mari
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 dovlecei
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana de ulei + ulei pentru prajit
  • sos bechamel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de violeta neagu

Ciorba radauteana

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face

310 voturi    24 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Salata de pui

Se fierbe pieptul . se dau prin razatoarea mica morcovul si telina. separat se prepara maioneza dintr-un

11 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Limba de porc cu praz si masline

Limba de porc cu praz si masline

Se calesc ceapa impreuna cu prazul in ulei, pana aceastea devin aurii la culoare, se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala puiul si apoi se pune la fiert intr-o oala de 3 litri cu apa. Cand incepe sa fiarba, se

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne