autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA

Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
700 g carne de vita tocata, 2 vinete mari, 1 kg cartofi, 4-5 dovlecei, 2 rosii mari, 1 ceapa, patrunjel, sare, piper, 1/2 cana de ulei + ulei pentru prajit, sos bechamel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm.


Se prajesc pe ambele parti separat.


Se incalzeste uleiul (1/2 cana) si se caleste ceapa cu carnea.


Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, patrunjelul tocat, sare si piper. lasa pe foc 20 min.


Se aseaza un strat de cartofi intr-o tava, apoi se aseaza un strat de dovlecei peste catrofi, apoi un strat ce contine tot amestecul de carne si apoi un strat de vinete. Peste toate se toarna sosul bechamel si se da la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 de minute.


Sosul bechamel: se topeste intr-o oala teflonata 1/2 pachet de unt, peste care se toarna 7-8 linguri de faina.


Se amesteca bine pana ce compozitia se omogenizeaza, dupa care se toarna 1/2 l lapte putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa putin.


Se adauga sare si piper in cantitati suficiente. Dupa ce se raceste un pic se adauga 2 oua intregi si se amesteca din nou.
Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm.


Se prajesc pe ambele parti separat.


Se incalzeste u
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote si inimi cu sos

spalam pipotele si inimile si le punem la fiert in apa cu sare, dupa ce au fiert punem ceapa la inabusit

7 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne de vita tocata
  • 2 vinete mari
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 dovlecei
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana de ulei + ulei pentru prajit
  • sos bechamel

Raporteaza reteta

Retete
de violeta neagu

Ciorba radauteana

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr. Separat se face

310 voturi    23 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Salata de pui

Se fierbe pieptul . se dau prin razatoarea mica morcovul si telina. separat se prepara maioneza dintr-un

11 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne