autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaka

Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 20 septembrie 2006

Ingrediente
200 gr de carne tocata, 50 gr de bacon afumat, 1 cartof mare, 1 dovlecel mare, 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 morcov, Cascaval ras, 3 oua, Sos de rosii, Ulei de masline, Sare, Piper, Chimion, Boia de ardei, Ginger

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se taie cartoful si dovlecelul in felii subtirise, se sareaza si se prajesc in ulei de masline (a nu se prajii prea mult).


Se aseaza feliile de cartofi intr-un vas pentru cuptor.


Se caleste carnea cu condimente, iar separat se vor prajii legumele taiate marunt.


Peste cartofi se va aseza carnea bine prajita.


Legumele prajite se vor trece prin masina de carne si se vor amesteca cu sare si un ou.


Se vor pune peste carnea tocata.


In final se pun feliile de dovlecel.


Se bat 2 oua cu putin sos de rosii si se vor turna peste musaka.


Se da la cuptor, iar cand s-a facut oul se va adauga baconul si cascavalul ras.


Se lasa sa se rumeneasca putin cascavalul si se scoate din cuptor.


Se serveste calda.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ficatei de Pui cu Legume Mexicane

Ficateii se spala se curata dupa care se pun in tigaie la prajit, se curata 3 catei de usturoi, se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)

Carbonada – un fel de mancare specific regiunii flamande a Belgiei, foloseste un ingredient special

23 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Eu fac musaka fara alte legume, trebuie incercata varianta, sunt sigura ca este foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de carne tocata
  • 50 gr de bacon afumat
  • 1 cartof mare
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov
  • Cascaval ras
  • 3 oua
  • Sos de rosii
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Chimion
  • Boia de ardei
  • Ginger

Raporteaza reteta

Retete
de Kamad Sebastian

Salata de castraveti cu pepene galben

Castravetele se curata de piele, se taie in jumatate (lungime) si se taie in rondele fine; se amesteca

0 voturi    1 comentariu
8 min
Retete vegetariene

Dovlecei cu ton

Se taie dovlecelul in jumatati pe lungime. Se scoate miezul dovlecelului cu o lingurita. Se pune

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Vinete umplute cu branza si jamon serrano

Se spala bine vinetele si se vor taia in rondele, nu foarte groase. Se pune intre doua rondele de

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu fac musaka fara alte legume, trebuie incercata varianta, sunt sigura ca este foarte buna.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cocos cu macaroane mici

Cocos cu macaroane mici

Spalam bine cocosul si il portionam. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le taiem marunt. Punem in cratita ulei sa se ncinga. Adaugame

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi