autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaka

Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kamad Sebastian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 20 septembrie 2006

Ingrediente
200 gr de carne tocata, 50 gr de bacon afumat, 1 cartof mare, 1 dovlecel mare, 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 morcov, Cascaval ras, 3 oua, Sos de rosii, Ulei de masline, Sare, Piper, Chimion, Boia de ardei, Ginger

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se taie cartoful si dovlecelul in felii subtirise, se sareaza si se prajesc in ulei de masline (a nu se prajii prea mult).


Se aseaza feliile de cartofi intr-un vas pentru cuptor.


Se caleste carnea cu condimente, iar separat se vor prajii legumele taiate marunt.


Peste cartofi se va aseza carnea bine prajita.


Legumele prajite se vor trece prin masina de carne si se vor amesteca cu sare si un ou.


Se vor pune peste carnea tocata.


In final se pun feliile de dovlecel.


Se bat 2 oua cu putin sos de rosii si se vor turna peste musaka.


Se da la cuptor, iar cand s-a facut oul se va adauga baconul si cascavalul ras.


Se lasa sa se rumeneasca putin cascavalul si se scoate din cuptor.


Se serveste calda.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Eu fac musaka fara alte legume, trebuie incercata varianta, sunt sigura ca este foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de carne tocata
  • 50 gr de bacon afumat
  • 1 cartof mare
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov
  • Cascaval ras
  • 3 oua
  • Sos de rosii
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Chimion
  • Boia de ardei
  • Ginger

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Kamad Sebastian

Salata de castraveti cu pepene galben

Castravetele se curata de piele, se taie in jumatate (lungime) si se taie in rondele fine; se amesteca

0 voturi    1 comentariu
8 min
Retete vegetariene

Dovlecei cu ton

Se taie dovlecelul in jumatati pe lungime. Se scoate miezul dovlecelului cu o lingurita. Se pune

4 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Vinete umplute cu branza si jamon serrano

Se spala bine vinetele si se vor taia in rondele, nu foarte groase. Se pune intre doua rondele de

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu fac musaka fara alte legume, trebuie incercata varianta, sunt sigura ca este foarte buna.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui asortate la gratar

Frigarui asortate la gratar

Pieptul de pui și porc il spalam cu apă rece, il uscam cu șervețele, il taiem cuburi de cca 2 cm si il punem intr-un castron. Adaugam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Ardei si dovlecei umpluti cu carne

In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt,se adauga cutia cu rosii iar dupa ce a scazut si s-a format un sos,se rastoarna

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne