autor:

cheche

» » Dulciuri diverse

Napolitana cu crema de cacao(de post)

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa cu zaharul si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se formeaza un fel de sirop.


Apoi se pune pachetul de margarina si se lasa sa se topeasca.


Siropul trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un galben lucios.


Apoi se pune cacao si se amesteca cu grija deoarece are tendinta sa se umfle.


Se mai lasa putin pe foc,dupa care se lasa sa se raceasca,dar nu de tot pt ca nu se va mai putea intinde.


Pe un platou se pune o foaie de napolitana,se intinde crema(putin calduta),se pune o alta foaie,iar crema si tot asa pana se termina foile si crema.


Daca va mai ramane crema,cum mi-a ramas mie puteti arunca in cercuri crema pe ultima foaie.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ionel_Elena

    Ionel_Elena (Bucatar sef):

    Tie ti-a iesit? cum se poate sa pun o cana de apa in compozitia asta si totusi sa fie crema si nu apa colorata? Am respectat tot ce ai zis si nu a iesit decat o apa cu gust de cacao colorata. nu se poate intinde pe foaie de napolitana asa ceva. Eu am mai facut o reteta cu oua insa si fara am si a iesit foarte buna. Te rog, daca nu esti capabila sa faci o crema, nu o fa. Nu posta asa ceva. Nu toti suntem facuti sa inventam retete. Mi-am irosit timpul, banii si nervii din cauza ta.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Un deliciu...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Arata foarte bine!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de napolitana
  • un pachet de margarina
  • o cana de zahar
  • o cana de apa
  • 2 linguri de cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cheche

Prajitura "Furnica"

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final

29 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Prajitura cu fructe de padure

Pentru blat se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul. La

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghetele se pun la fiert dupa indicatiile de pe pachet. In acest timp se curata dovlecelul,se

2 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gem de pepene galben cu caise

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi