autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

nectar de caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
5 kg caise, 1 kg zahar, 1 l apa, 1 plic sare de lamaie sau sucul de la o lamaie, 1 lingurita de conservant, 2-3 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii de la caise, se dau prin masina de tocat, se pune la fiert pulpa de fructe fara zahar, doar cat sa dea un clocot, dupa care se rastoarna intr-un vas mai mare.


Separat se fierbe apa cu zaharul 10- 15 minute si se toarna siropul obtinut peste pulpa de caise, se adauga zeama de lamaie si conservantul, se omogenizeaza si se pune fierbinte in sticle.


Se capseaza sau se leaga cu folie dubla de celofan inmuiata in albus batut spuma.


Se acopera sticlele cu un prosop si se lasa pana se racesc.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1 plic sare de lamaie sau sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita de conservant
  • 2-3 albusuri

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de antoanela

Prajitura lapte de pasare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Friptura de vita marinata

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un

3 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Salata de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se toaca marunt.Se adauga sosul Knorr Salad Dressing Cu Ardei

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi