Mod de preparare:
Laptele impreuna cu untul taiat cubulete, zaharul si cacaua se pun pe foc mic pana dau intr-un clocot. Se dau la rece 20 min.
Intre timp, albusurile cu un praf de sare se bat spuma .
Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia racita, se adauga esenta de rom si albusurile, apoi se incorporeaza usor.
Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se adauga treptat in compozitie.
Se pune hartie de copt intr-o tava si se rastoarna compozitia nivelandu-se usor.
Se baga in cuptorul preincalzit timp de 45 min la 180 grade Celsius.
Se face testul cu scobitoarea pt. a vedea daca este gata.
Glazura: se topeste ciocolata, se adauga 20 g unt si 1-2 linguri smantana lichida. Se lasa sa se raceasca.
Blatul se lasa sa se raceasca, se pune glazura, se adauga nuci si se tine la frigider 1-2 ore.Apoi se poate servi.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii