autor:

ramona

» » Prajituri

Negresa cu crema

Autor: ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
Blat:, 8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri, 1 ceasca de unt, 5 oua, 2 cesti cu zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 ceasti de faina, 1 lingurita cu sare, 1 praf de copt, 2 lingurite cacao, , Crema:, un plic de "Crema pt prajituri Dr. Oetker" caramel (sau alceva dupa preferinte), frisca Hulala

Dificultate: Medie Timp: 40 min

25 voturi

Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.(eu am pus hartie pt copt)


2. Topeste ciocolata si untul la flacara mica. Intr-un castron, amesteca, folosind un mixer setat pe viteza crescuta, ouale, zaharul si esenta de vanilie, timp de 10 minute.


3. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina , sarea ,praful de copt si cacaoa, pana formezi un aluat cremos.


4. Pune prajitura in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incis timp de 35-40 de minute. Cand este gata, las-o sa se raceasca.


5 Crema face dupa instructiunile de pe pachet si se pune peste blatul racit .


6 Peste toate se pune frisca ….optional se orneaza cu cacao pofta buna :)
Retete
Alte retete din Prajituri

Negresa cu crema de vanilie

Se separa albusurile de galbenusuri apoi albusurile se bat spuma cu zaharul pana se topeste separat

18 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru. Blat cu migdale reteta aici in

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Grozava reteta din toate punctele de vedere...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Pare buna! O salvez si dupa ce o prepar revin cu pareri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Facuta asa cu crema si frisca,este o reteta foarte buna si arata chiar ca la cofetarie.Foarte interesanta reteta am copiat-o si ai votul meu.Felicitari si nota 10 cu multe stelute.

    • Fara foto

      cris , 18 august 2009

      Mda... interesant. Cred ca o sa incerc si eu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

25 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri
  • 1 ceasca de unt
  • 5 oua
  • 2 cesti cu zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 ceasti de faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • Crema:
  • un plic de "Crema pt prajituri Dr. Oetker" caramel (sau alceva dupa preferinte)
  • frisca Hulala

Raporteaza reteta

Retete
de ramona

Pizza facuta in casa

Se framanta aluatul si se lasa la dospit pana terminam de taiat mezelurile Se taie mezelurile

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos!

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse