autor:

ramona

» » Prajituri

Negresa cu crema

Autor: ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
Blat:, 8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri, 1 ceasca de unt, 5 oua, 2 cesti cu zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 ceasti de faina, 1 lingurita cu sare, 1 praf de copt, 2 lingurite cacao, , Crema:, un plic de "Crema pt prajituri Dr. Oetker" caramel (sau alceva dupa preferinte), frisca Hulala

Dificultate: Medie Timp: 40 min

25 voturi

Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.(eu am pus hartie pt copt)


2. Topeste ciocolata si untul la flacara mica. Intr-un castron, amesteca, folosind un mixer setat pe viteza crescuta, ouale, zaharul si esenta de vanilie, timp de 10 minute.


3. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina , sarea ,praful de copt si cacaoa, pana formezi un aluat cremos.


4. Pune prajitura in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incis timp de 35-40 de minute. Cand este gata, las-o sa se raceasca.


5 Crema face dupa instructiunile de pe pachet si se pune peste blatul racit .


6 Peste toate se pune frisca ….optional se orneaza cu cacao pofta buna :)
Retete
Alte retete din Prajituri

Tort cu blat de negresa, blat migdale si crema mascarpone

Blat negresa reteta o gasiti aici am copt in tava 22 cm diametru. Blat cu migdale reteta aici in

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Negresa cu crema de branza

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie,

1 vot    1 comentariu
40 min
Prajituri

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Grozava reteta din toate punctele de vedere...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Pare buna! O salvez si dupa ce o prepar revin cu pareri!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Facuta asa cu crema si frisca,este o reteta foarte buna si arata chiar ca la cofetarie.Foarte interesanta reteta am copiat-o si ai votul meu.Felicitari si nota 10 cu multe stelute.

    • Fara foto

      cris , 18 august 2009

      Mda... interesant. Cred ca o sa incerc si eu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

25 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri
  • 1 ceasca de unt
  • 5 oua
  • 2 cesti cu zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 ceasti de faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • Crema:
  • un plic de "Crema pt prajituri Dr. Oetker" caramel (sau alceva dupa preferinte)
  • frisca Hulala

Raporteaza reteta

Retete
de ramona

Pizza facuta in casa

Se framanta aluatul si se lasa la dospit pana terminam de taiat mezelurile Se taie mezelurile

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma. Turnam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri