autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol,lasam sa fiarba si amestecam incontinuu,pana devine ca o smantana subtire,apoi o dam la rece.Intr-un castron se pune untul taiat cubulete,peste care adaugam crema de cacao racita.In compozitia de unt se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare,apoi adaugam cele 3 pahare de faina amestecata cu praful de copt.


Separat se bat albusurile spuma cu putin zahar si se adauga peste crema de cacao.


Se tapeteaza cu hartie pergament o tava si se pune compozitia rezultata in ea.O bagam la cuptor,pentru copt,facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta(se tine in cuptor cel putin 60 minute).


Separat topim cele 200 gr de ciocolata Primola,100 ml frisca lichida si 30 gr unt.Cum am scos prajitura din cuptor o taiem,in ce forma dorim si adaugam ciocolata lichida peste prajitura ca sa intre si intre spatiile unde a fost taiata.Mentionez ca eu am o mensura de 250 gr/ml cu care masor compozitia pentru negresa si am pus compozitie dubla de ingrediente,deoarece am o tava dreptunghiulara mare(mensura poate fi vazut in poze).O decoram cum dorim.Pofta buna !!!

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Arata bine. Am si eu o varianta.

  • Aurelia_Mircescu

    Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine):

    Delicioasa!!! Prajitura favorita a sotului.

  • Fara foto

    miriam (Maestru bucatar):

    si de la mine un 10 cu steluta,,,,am reusit si eu sa o fac,,,buna a mai fost,ms de reteta

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine):

      Am făcut această reţetă. E delicioasă!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine):

      Am pregătit această reţetă. A iesit foarte bună!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 51 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Vrauko , 17 mai 2014

    250 ml /gr

  • Fara foto

    Giubelan Ionut , 18 aprilie 2014

    ce gramaj are paharul?

  • Fara foto

    Cristinutza Cristinuta , 18 aprilie 2014

    F. buna prajitura! Mi-a iest si mie..

    • Fara foto

      Andrei Neculaes , 06 aprilie 2014

      va trimit adresa de livrare?? :))

    • Fara foto

      Gaman Elena , 06 aprilie 2014

      Super prajitura,foarte gustoasa.

    • Fara foto

      CrYstyan Cryyss , 01 aprilie 2014

      gustos

    • Fara foto

      Gabriela Pletea Scintee , 07 noiembrie 2013

      o fac miine de ziua numelui abia astept.....

    • Fara foto

      Marius Adrian , 15 septembrie 2013

      pai ce mai astepti...nu ai terminat-o inca :D :P

    • Fara foto

      Balcus Elena , 15 septembrie 2013

      are de mancare nu-i duce tu grija :))

    • Fara foto

      Stelian Florescu , 15 septembrie 2013

      si Ilici saracu ce o manca la servici???!!

    • Fara foto

      Balcus Elena , 15 septembrie 2013

      gata :)) sa se raceasca si la masa va rog!!!!!

    • Fara foto

      Balcus Elena , 15 septembrie 2013

      e la cuptor ralu deja :)) si apropo am terminat si curatenie bineinteles cu teroristul de picior :))

    • Fara foto

      Alma Alma , 15 septembrie 2013

      fata mai termina cu prajiturile astea k fac "pavlov" pe aici...:)

    • Fara foto

      Raluk Lungu , 15 septembrie 2013

      Azi nu!!! Maine ca sa te pot vizita.

    • Fara foto

      Balcus Elena , 15 septembrie 2013

      oare sa ma apuc de treaba????

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Buna reteta si mie imi place negresa si o fac destul de des-am o intrebare ce marime de tava folosesti caci cantitatile sint mari ptr o tava obisnuita. te rog sa-mi raspunzi.

    • DENISIA

      DENISIA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Am facut aceasta reteta si de fiecare data a iesit delicioasa!!! Nu as schimba-o pentru nici o alta reteta de negresa!

    • Fara foto

      claudia , 10 iulie 2010

      super in momentul asta o prepar

    • Fara foto

      angela , 02 iunie 2010

      e foarte buna dar sunt necesare prea multe ingrendiente

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Multumesc Mihaela si Medi,pentru comentariile facute.

    • Fara foto

      maria mihalache , 27 mai 2010

      Negresa este buna oricum,dar cu glazura de ciocolata este excelenta.Ai votul meu,Carmen si felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte fina si eleganta!

    • Fara foto

      dicarmencittaq1957 , 05 mai 2010

      Nu ma supar draga Lenutico,iei de unde vrei tu,iar cand vii la Bucuresti ma anunti sa te astept cu o negresa.Te pup.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Ce frumoase bucati de negrese aveti acolo fetelor. Carmen o sa le gust pe ale tale, apoi sper ca nu se supara Mari daca o sa gust si de la ea.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      foarte frumoasa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Ramona , 07 aprilie 2010

      Incredibil cat de buna mi-a iesit prajitura dupa reteta ta!!! Excelent!!! Sincera sa fiu la inceput am fost putin sceptica, m-a derutat cantitatea la crema de ciocolata * ciocolata 2 tablete plus 200g cacao*, insa alegeti ori 200g cacao ori 2 tablete de ciocolata, nu toate impreuna. Eu am ales doar 2 ciocolate si mi-a iesit exceptional. Ce retete bune mai ai? :D Am incredere Pup, 10 ai de la mine

    • Fara foto

      Nina , 02 aprilie 2010

      Pare grozava, da' m-a bagat in ceata remarca finala cu masura de 250 g, cum adik pui cantitate dubla, si lapte cat? hai bucura-ma cu un raspuns rapid, sa-i bucur si eu pe ai mei de Paste ;) Multam anticipat ! :o

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      O reteta deosebita !

    • Fara foto

      elena , 21 martie 2010

      a iesit super buna numa k am ars putin torta...imi spui si mie la cate grade se coace?....multumesc....

    • Fara foto

      doina , 17 martie 2010

      super imi place si a iesit super

    • NADIA23

      NADIA23 (Bucatar) , 02 martie 2010

      Este super reteta. Si foarte gustoasa. Sa stii ca eu am inceput din 2010 sa fac torturi si prajituri la comanda. Si am deja 2 comenzi onorate cu reteta ta.... Multumesc.

    • Fara foto

      gina , 22 februarie 2010

      imi plac la nebunie negresele sunt preferatele mele.ma bucur ptr tn k stii cum sa explici si sa dai o reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Prajitura foarte gustoasa, imi place.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Carmen ai de la mine un 10 cu felicitari si pentru prezentare si pentru...gust ca doar stiu ca sunt delicioase ! Felicitari...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Delicioasa...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Fiecare,le executa cum poate mai bine,noua asa ne plac.

    • Fara foto

      Emma (Bucatar) , 29 decembrie 2009

      O simpla intrebare - " de ce negresele sint patrate/ dreptunghiulare - si nu sferice ( ceva gen mingiute)

    • Fara foto

      georgiana , 24 decembrie 2009

      delicioasa

    • Fara foto

      gabriela , 22 decembrie 2009

      Nu imi place e prea neagra da stiu ca sunt negre dar,mie nu palace negru. Dar e buna la gust =))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      Hmmm,ce deliciu!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      mm,da ce bine mai arata,o s-o incerc si eu ,carmen,arata delicios de buna!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Apetisant !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte bine arata, bine scrisa, buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte bine explicata reteta, prezentarea de nota 10,ce mai: felicitari pentru tot!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Foarte bine arata, imi place.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Frumos prezentata, deosebita prajitura, dar totul ingrijit, felicitari pt tot, iar reteta....multumesc. Am salvat-o si o voi proba!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      C apetisanta este!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Arata grozav! Felicitari pentru prezentare!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Tare buna prajitura.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

260 voturi

Ingrediente

  • 3 pahare zahar.
  • 3 pahare faina.
  • 3 linguri cacao.
  • 300 gr unt.
  • 10 oua.
  • 250 ml lapte dulce.
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Dr Oetker.
  • 1 praf de copt Dr Oetker.
  • 1 esenta de lamaie.
  • Pentru glazura:
  • 2 tablete de ciocolata Primola 57% cacao(200 gr)
  • 100 ml frisca lichida Hulala.
  • 30 gr unt.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Adrian Vrauko

250 ml /gr

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

4 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Preparare aluat: Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie. Se adauga faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri