autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Laptele, si cacao se pun intr-o cratita pe foc si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema ca o smantana, dupa care se da la racit.


Se freaca untul bine si se amesteca cu crema de cacao. In compozitia cu unt se adauga cate un galbenus, frecand bine dupa fiecare, apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, iar la sfarsit albusurile batute spuma.


Se amesteca de usor cu o lingura de lemn.


Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia.


Se coace la foc mic, fara a deschide cuptorul 20 de minute, apoi inca 15 minute la foc iute.


Intre timp se pregateste gazura.


Se topesc cele 200g de ciocolata in 100ml de frisca lichida si se adauga 30g de unt.


Cand scoatem prajitura din cuptor, o taiem in forma dorita si apoi turnam peste ea glazura, ca sa patrunda si prin taieturi si o intindem cu un cutit.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura si,desi am pus doar 400g de zahar cred ca a iesit la fel de buna ca a doamnei Mariana.Multumim pentru reteta!

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gyongyi Kaszta , 25 martie 2014

    ma bucur sami revad colegi de clasa esti singurul dintre toti mai ti legatura cu cneva? gyongyi

  • Fara foto

    Anghelina Elena , 11 februarie 2014

    ma simt foarte bine

  • Fara foto

    Kriszta Biro , 12 ianuarie 2014

    ma bucur sami revad colegi de clasa esti singurul dintre toti mai ti legatura cu cneva? gyongyi

    • Fara foto

      Balint Erdei , 12 ianuarie 2014

      super

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2010

      Va multumesc mult pentru comentarii. Va doresc sa va reuseasca si sa va placa. E delicioasa chiar si cu mai putin zahar.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Fetita mea adora ciocolata si tot ce contine ciocolata asa ca, o sa fac reteta ta pt ca arata f bine si cred ca e si f gustoasa.O sa revin cu imagini.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicioasa. Mie imi plac prajiturile foarte dulci.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Mă bucur că v-a plăcut reţeta şi că o să o faceţi şi voi!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Lasa gura apa.....

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      super reteta ciocolatoasa. am salvat-o si eu

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Am salvat si eu reteta ....imi lasa gura apa!!!!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Diana, să ştii că nu e foarte dulce. E dulce e adevărat, dar nu de speriat! De data asta am pus doar vreo 450g de zahăr că atât mai aveam. Nu ştiu cum s-a întâmplat de am rămas în pană! Au apărut şi comentariile

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Mari, mai ai?...................pot sa vin la o bucata?

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      esti o dulce la fel ca negresa felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Am primit 3 mailuri cum ca as avea comentarii la reteta si nu sunt nicaieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Un deliciu...

    • Fara foto

      diana , 12 februarie 2010

      ce negrese delicoase ! nu e cam mult 500g zahar?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Apetisante, negresele tale...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Minunata prajitura! Voi salva reteta!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Cred ca este tare buna.Arata excelent!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Lumi, pozele sunt de asta vara, dar eu am fabricat-o chiar azi noapte iar!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Arata foarte bine , Felcitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      e pacatos de buna

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      foarte bune sunt negresele tale! Am si eu aceeasi reteta! 10 ca ai reusit sa faci si poze!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

47 voturi

Ingrediente

  • *500g zahăr
  • *200g unt
  • *200ml lapte
  • *3 linguri cacao
  • *400g făină
  • *5 ouă
  • *100g nucă măcinată
  • *2 plicuri zahăr vanilat
  • *1 praf de copt
  • *1 esenţă de lămâie
  • *ulei pentru uns tava
  • Glazură:
  • *200g ciocolată
  • *100ml frişcă lichidă
  • *30g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Snitele de soia - de post

Şniţelele se fierb în apă circa 15 minute. În apa se pot adauga usturoi, piper, cimbru,

32 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post

Paine cu lapte

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine. In masina de paine se pun ingredientele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Gyongyi Kaszta

ma bucur sami revad colegi de clasa esti singurul dintre toti mai ti legatura cu cneva? gyongyi

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri