autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: popa iulia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt blat:


Margarina se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao.


Se adauga 200 g faina, praful de copt si paharul de lapte. unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.


Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.


Galzura de bezea:


Se bat spuma cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita.


Se pune peste blatul rece.


Glazura de ciocolata: face din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao.


Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa care se mai fierbe inca 5 min.


Se adauga peste bezea fierbinte.


Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Neagoe , 01 octombrie 2014

    o reteta pe gustul meu si timp putin

  • Fara foto

    Voitici Laurentiu , 11 septembrie 2013

    o reteta usoara si rapida

  • Fara foto

    Alkoo , 06 august 2009

    Prea buna!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

101 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 15 g margarina
  • 460 g zahar
  • 5 linguri de cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar mare de lapte
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de popa iulia

Prajitura cu nes

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia. Se

53 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

DESTEAPTA

Se bat albusurile spuma. Untul se topeste intr-un vas. Zaharul se topeste in laptele caldut. Se amesteca

25 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Elena Neagoe

o reteta pe gustul meu si timp putin

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
briose cu mere coapte

briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri