festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: popa iulia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt blat:


Margarina se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao.


Se adauga 200 g faina, praful de copt si paharul de lapte. unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.


Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.


Galzura de bezea:


Se bat spuma cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita.


Se pune peste blatul rece.


Glazura de ciocolata: face din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao.


Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa care se mai fierbe inca 5 min.


Se adauga peste bezea fierbinte.


Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Voitici Laurentiu , 11 septembrie 2013

    o reteta usoara si rapida

  • Fara foto

    Alkoo , 06 august 2009

    Prea buna!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

101 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 15 g margarina
  • 460 g zahar
  • 5 linguri de cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar mare de lapte
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de popa iulia

Prajitura cu nes

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia. Se

53 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

DESTEAPTA

Se bat albusurile spuma. Untul se topeste intr-un vas. Zaharul se topeste in laptele caldut. Se amesteca

25 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Voitici Laurentiu

o reteta usoara si rapida

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri