autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa cu glazura de ciocolata

Autor: popa iulia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pt blat:


Margarina se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao.


Se adauga 200 g faina, praful de copt si paharul de lapte. unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.


Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.


Galzura de bezea:


Se bat spuma cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita.


Se pune peste blatul rece.


Glazura de ciocolata: face din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao.


Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa care se mai fierbe inca 5 min.


Se adauga peste bezea fierbinte.


Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Voitici Laurentiu , 11 septembrie 2013

    o reteta usoara si rapida

  • Fara foto

    Alkoo , 06 august 2009

    Prea buna!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

101 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 15 g margarina
  • 460 g zahar
  • 5 linguri de cacao
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar mare de lapte
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de popa iulia

Prajitura cu nes

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile, faina si vanilia. Se

53 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

DESTEAPTA

Se bat albusurile spuma. Untul se topeste intr-un vas. Zaharul se topeste in laptele caldut. Se amesteca

25 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Voitici Laurentiu

o reteta usoara si rapida

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul,

32 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse