autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

Negresa cu mere

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Ingrediente
200 g zahar brun(merge si alb), 200 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 3 oua, 2 mere, 1 lingurita praf copt,, 150 g faina, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul, cand se raceste adaugam ouale pe rand,batand bine cu mixerul dupa fiecare.Punem apoi zaharul,faina amestecata cu praful de copt si la urma merele curatate,taiate bucati si stropite cu lamaie. le-am pus direct fara sa le mai stropesc cu zeama de lamaie,in schimb in compozitie am pus 2 linguri suc de portocala).


Lasam la cuptor la 180 grade pt 30-40 minute.Puteti acoperi cu hartie de copt sa nu se innegreasca tare deasupra.Faceti si proba scobitorii,care e cea mai sigura:)

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    Cred ca este o bunatate,eu o faceam intotdeauna cu cacao dar cred ca daca se pune ciocolata e mult mai buna .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Hmm,ce deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 200 g zahar brun(merge si alb)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 2 mere
  • 1 lingurita praf copt,
  • 150 g faina
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mihaela idriceanu

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

138 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Paine cu iaurt si seminte de in

Am pus ingredientele in masina de paine exact in ordinea asta,am lasat la framantat si dospit,apoi

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Tort cu mousse de ciocolata si sos de zmeura

Blatul: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul .Galbenusurile se freaca putin cu uleiul

16 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate,eu o faceam intotdeauna cu cacao dar cred ca daca se pune ciocolata e mult mai buna .



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

5 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse