autor:

Fara foto

» » Prajituri

negresa cu mere

Autor: CARMEN NICOARA (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CARMEN NICOARA (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2008

Ingrediente
blatul:1cana cu zahar, 1 cana cu faina, 4-5 oua, 2 pliculete amoniac, 3 linguri cu cacao, 8-10 mere mari, glazura:6 linguri cu apa, 10 linguri cu zahar, 3 lingurite cu cacao, 1/2 pachet de unt sau margarina, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca ouale cu zaharul pina se topeste(de preferat este zaharul farin),se adauga cele 3 lingurui cu cacao,amoniacul stins in otet sau intr-un pic de zeama de lamiie,apoi se adauga merele curatite de coaja si rase pe razatoare.Totul se da la cuptor aproximativ 40 min.Cind este gata pregatim glazura:6 linguri cu apa +10 linguri cu zahar si 3 lingurite de cacao se fierb la foc mic pina se ingroase, dupa care se adauga untul si se mai fierbe putin(se lasa totusio sa fie mai subtire pentru a patrunde mai bine in prajitura).


Se toarna uniform peste prajitura calda dupa care se presara nuca de cocos.


Pofta buna tuturor

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • blatul:1cana cu zahar
  • 1 cana cu faina
  • 4-5 oua
  • 2 pliculete amoniac
  • 3 linguri cu cacao
  • 8-10 mere mari
  • glazura:6 linguri cu apa
  • 10 linguri cu zahar
  • 3 lingurite cu cacao
  • 1/2 pachet de unt sau margarina
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse