autor:

zbiggi

» » Prajituri

Negresa cu visine

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat.


Apoi se adauga cacao, faina, praf de copt.


Toate ingredientele se amesteca bine cu mixerul sau cu lingura de lemn.


(se pot adauga in aluat stafide, visine, fructe uscate sau alte fructe, scortisoara sau alte arome si esente dupa gust.)


Se coace aprox 20 min (max 30). Atentie sa nu se arda ca devine amarui pe margini!


Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune peste prajitura rece.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 11 mai 2012

    Foarte gustos si cu o nota proaspata! Merci

Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • *125 g faina
  • *350 g zahar
  • *200 g unt
  • *50 g cacao
  • *4 oua intregi
  • *1/2 lingurita praf de copt
  • *1 plic zahar vanilat
  • *scortisoara
  • *4-5 pumni de visine fara samburi (proaspete sau din compot)
  • *glazura: 1 plic glazura rece de la Dr.Oetker.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de zbiggi

Paste cu sos de rosii proaspete

1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Friptura de porc

Fellile de carne le-am marinat cateva ore. Am uns cu putin ulei o tava tapetata cu alufolie, am

3 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

22 voturi    17 comentarii
40 min
Budinci
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos si cu o nota proaspata! Merci

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi

144 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra,

3 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri