autor:

andrew68

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa economica

Autor: andrew68 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: andrew68 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
2 cani de zahar, 2 cani de apa,suc,bere,bors(orice lichid ca nu se sinte), 5 cani de faina, cacao cat mai multa ca sa fie cat mai nearga, 1 lingurita de scortisoara, 1 plic de amoniu pt prajituri/bicarbanot de sodiu 1 praf, 1 praf de sare, esenta,dupa preferinte, stafide, nuca(optional

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai amesteci zaharul cu lichidul ales,pana se topeste zaharul,dupa care omogenizezi cu faina(s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 5 cani de faina,depinde de cat lichid puneti).Dupa ce omogenizezi compozitia cum trebuie,adaugi cacao(cat mai multa dupa cum am specificat) si apoi incepi sa adaugi restul ingredientelor.Nu conteaza ordinea.Singurul lucru care i-l lasi la sfarsit este nuca,in cazul in care pui si nuca,pe aia o adaugi la sfarsit dupa ce ai pus compozitia in tava.Tava inainte sa pui compozitia,ori o ungi cu margarina si apoi faina ori pui hartie speciala pentru copt ca sa nu se lipeasca.Apoi bagi tava la cuptop,de preferinta la 180 de grade cuptorul.Ca sa iti dai seama ca e facuta o incerci cu o scobitoare.
Mai intai amesteci zaharul cu lichidul ales,pana se topeste zaharul,dupa care omogenizezi cu faina(s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 5 cani de fain
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Negresa economica de post

O reteta simpla, cu putine ingrediente si mereu la indamana! Este delicioasa si chiar nu se simte

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Biscuiti cu migdale si ciocolata

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul. Adaugam esenta de migdale si

7 voturi    4 comentarii
5h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa,suc,bere,bors(orice lichid ca nu se sinte)
  • 5 cani de faina
  • cacao cat mai multa ca sa fie cat mai nearga
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 plic de amoniu pt prajituri/bicarbanot de sodiu 1 praf
  • 1 praf de sare
  • esenta,dupa preferinte
  • stafide
  • nuca(optional

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse