festivalul blogurilor gustoase

autor:

andrew68

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa economica

Autor: andrew68 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mai intai amesteci zaharul cu lichidul ales,pana se topeste zaharul,dupa care omogenizezi cu faina(s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 5 cani de faina,depinde de cat lichid puneti).Dupa ce omogenizezi compozitia cum trebuie,adaugi cacao(cat mai multa dupa cum am specificat) si apoi incepi sa adaugi restul ingredientelor.Nu conteaza ordinea.Singurul lucru care i-l lasi la sfarsit este nuca,in cazul in care pui si nuca,pe aia o adaugi la sfarsit dupa ce ai pus compozitia in tava.Tava inainte sa pui compozitia,ori o ungi cu margarina si apoi faina ori pui hartie speciala pentru copt ca sa nu se lipeasca.Apoi bagi tava la cuptop,de preferinta la 180 de grade cuptorul.Ca sa iti dai seama ca e facuta o incerci cu o scobitoare.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa,suc,bere,bors(orice lichid ca nu se sinte)
  • 5 cani de faina
  • cacao cat mai multa ca sa fie cat mai nearga
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 plic de amoniu pt prajituri/bicarbanot de sodiu 1 praf
  • 1 praf de sare
  • esenta,dupa preferinte
  • stafide
  • nuca(optional

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

9 voturi    7 comentarii
1h 25 min
Prajituri