autor:

andrew68

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Negresa economica

Autor: andrew68 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mai intai amesteci zaharul cu lichidul ales,pana se topeste zaharul,dupa care omogenizezi cu faina(s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 5 cani de faina,depinde de cat lichid puneti).Dupa ce omogenizezi compozitia cum trebuie,adaugi cacao(cat mai multa dupa cum am specificat) si apoi incepi sa adaugi restul ingredientelor.Nu conteaza ordinea.Singurul lucru care i-l lasi la sfarsit este nuca,in cazul in care pui si nuca,pe aia o adaugi la sfarsit dupa ce ai pus compozitia in tava.Tava inainte sa pui compozitia,ori o ungi cu margarina si apoi faina ori pui hartie speciala pentru copt ca sa nu se lipeasca.Apoi bagi tava la cuptop,de preferinta la 180 de grade cuptorul.Ca sa iti dai seama ca e facuta o incerci cu o scobitoare.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa,suc,bere,bors(orice lichid ca nu se sinte)
  • 5 cani de faina
  • cacao cat mai multa ca sa fie cat mai nearga
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 plic de amoniu pt prajituri/bicarbanot de sodiu 1 praf
  • 1 praf de sare
  • esenta,dupa preferinte
  • stafide
  • nuca(optional

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si nuca

Prajitura cu prune si nuca

Untul topit cu zaharul,ouale si laptele se mixeaza pana se dizolva zaharul, se adauga romul si apoi faina amestecata in prealabil cu

4 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Preparare aluat: Intr-un bol se amesteca untul cu ouale, laptele, praful de copt si esenta de vanilie. Se adauga faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri