autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Negrese de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere, un borcan de 400 g gem, 1 1/2 borcan de 400 g cu apa, 10 linguri de zahar, 1 pahar de ulei, 4-5 linguri de cacao, 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec), Puteti adauga in compozitie la alegere nuca, alune, stafide,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

82 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bine, dupa care se adauga faina. Dupa ce se omogenizeaza bine compozitia obtinuta se toarna in tava unsa in prealabil cu putin ulei sau margarina. Prajitura se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta.


Este o prajitura simpla, se prepara foarte rapid si este tare delicioasa.
-->
Retete
Alte retete din Prajituri

PLACINTA CU ZMEURA

Fructele se amesteca cu zaharul, faina si condimentele si se pun in cescute de cafea sau in tava Aluatul

4 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Prăjitură cu vişine

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs. Facem un pandişpan

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    pascu cristina , 05 decembrie 2009

    e buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Foarte, foarte apetisanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Este tare delicioasa...O recomand din tot sufletul...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Cred ca este buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

82 voturi

Ingrediente

  • o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • un borcan de 400 g gem
  • 1 1/2 borcan de 400 g cu apa
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 4-5 linguri de cacao
  • 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec)
  • Puteti adauga in compozitie la alegere nuca
  • alune
  • stafide,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje