autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Negrese de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere, un borcan de 400 g gem, 1 1/2 borcan de 400 g cu apa, 10 linguri de zahar, 1 pahar de ulei, 4-5 linguri de cacao, 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec), Puteti adauga in compozitie la alegere nuca, alune, stafide,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

82 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bine, dupa care se adauga faina. Dupa ce se omogenizeaza bine compozitia obtinuta se toarna in tava unsa in prealabil cu putin ulei sau margarina. Prajitura se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta.


Este o prajitura simpla, se prepara foarte rapid si este tare delicioasa.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    pascu cristina , 05 decembrie 2009

    e buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Foarte, foarte apetisanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Este tare delicioasa...O recomand din tot sufletul...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Cred ca este buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

82 voturi

Ingrediente

  • o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • un borcan de 400 g gem
  • 1 1/2 borcan de 400 g cu apa
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 4-5 linguri de cacao
  • 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec)
  • Puteti adauga in compozitie la alegere nuca
  • alune
  • stafide,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat. Galbenusurile se freaca

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

-Se pregătesc toate ingredientele și se tapetează tava fie cu hârtie de copt, fie ”clasic” se unge cu puțin ulei

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse