autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Negrese de post

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere, un borcan de 400 g gem, 1 1/2 borcan de 400 g cu apa, 10 linguri de zahar, 1 pahar de ulei, 4-5 linguri de cacao, 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec), Puteti adauga in compozitie la alegere nuca, alune, stafide,nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

82 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bine, dupa care se adauga faina. Dupa ce se omogenizeaza bine compozitia obtinuta se toarna in tava unsa in prealabil cu putin ulei sau margarina. Prajitura se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata. Cand este coapta se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie dupa preferinta.


Este o prajitura simpla, se prepara foarte rapid si este tare delicioasa.
Retete
Alte retete din Prajituri

Tarta cu prune si bezea

Untul/margarina la temperatura camerei mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine spumoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Briose cu ciocolata si crema mascarpone

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Multumesc mult...

  • Fara foto

    pascu cristina , 05 decembrie 2009

    e buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

      Foarte, foarte apetisanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Este tare delicioasa...O recomand din tot sufletul...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Cred ca este buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

82 voturi

Ingrediente

  • o lingura rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • un borcan de 400 g gem
  • 1 1/2 borcan de 400 g cu apa
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 4-5 linguri de cacao
  • 20 de linguri faina (trebuie sa iasa compozitia ca la chec)
  • Puteti adauga in compozitie la alegere nuca
  • alune
  • stafide,nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura ,,gelee-cherry"

Prajitura ,,gelee-cherry"

1.Se prepara blatul mixand la viteza mare albusurile cu un praf de sare,cu coaja rasa de lamaie si apoi cu zaharul pana se intareste,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri