Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit si cu zaharul tos. Punem pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil si tapetam cu ajutorul unei linguri (sau cu degetele) fundul tavii si putin din peretii tavii. Acoperim si o dam la rece pana cand preparam umplutura.
Pentru umplutura batem bine branza (trebuie sa fie la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer, pana ce devine cremoasa (la acest tip de prajitura nu se doresc bule de aer ci sa fie pufoasa si densa). Dupa ce am batut bine branza, adaugam zaharul si faina si mixam pana ce se omogenizeaza totul. Adaugam treptat cate un ou si mixam bine! Adaugam frisca nebatuta si mixam 7-8 minute la viteza mare. La final adaugam vanilia si coaja de lamaie si mixam inca 2 minute.
Scoatem blatul de biscuiti de la rece si punem peste el, umplutura de branza. O dam la cuptor la foc mare pentru 10 minute dupa care la foc mic timp de 60-90 de minute (pana cand doar centrul tortului va arata putin umed).
Intre timp preparam toppingul din frisca: batem bine frisca apoi adaugam treptat zaharul tos si esenta de vanilie. Cand prajitura este gata, ungem toata suprafata ei cu frisca, apoi o dam la cuptor pentru inca 15-20 de minute (pana capata o culoare usor aurie).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii