autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ochi de elefant

Autor: DANIELA-VIOLETA RAFAY (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: DANIELA-VIOLETA RAFAY (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2006

Ingrediente
Oua, faina, zahar, praf de copt, esenta rom, unt, lapte, banane.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

BLAT:3OUA CU 3LINGURI ZAHAR, 3LINGURI FAINA, PRAF DE COPT. SE FREACA GALB. CU ZAHARUL, SE ADAUGA 100 ML APA, DIN CARE JUMATATE, DECI 50 ML, SE AMESTECA CU PRAFUL DE COPT DIZOLVAT IN APA SI PUTIN HELAS. SE ADAUGA FAINA SI APOI ALBUSURILE BATUTE SPUMA. SE COACE SI SE SCOATE DIN tava SI SE RULEAZA PUTIN CIND E CALD PT. A-SI FORMA FORMA DE RULADA.


CREMA:O CANA DE ZAHAR SE TOPESTE CU 100 GR UNT. CIND CLOCOTESTE, SE ADAUGA 3 LINGURI FAINA, SE MAI FIERBE, APOI SE PUNE O CANA DE LAPTE SAU APA, ESENTA DE ROM. SE PUNE CREMA PE BLAT, APOI DOUA BANANE SE RULEAZA, SI SE PUNE GLAZURA.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Ochi de elefant

Se sfarma biscuiti si separat se face sirop din apa, zahar,es de rom, unt si cacao care se pune pe

17 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Baclava de casa

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf

17 voturi    15 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Oua
  • faina
  • zahar
  • praf de copt
  • esenta rom
  • unt
  • lapte
  • banane.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dovlecei

Clatite cu dovlecei

Amestecam oualele cu zahar si sare. Adaugam lapte si apa minerala si amestecam. Adaugam faina si vanilia si amestecam bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse