autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Ochi de elefant

Autor: DANIELA-VIOLETA RAFAY (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: DANIELA-VIOLETA RAFAY (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2006

Ingrediente
Oua, faina, zahar, praf de copt, esenta rom, unt, lapte, banane.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

BLAT:3OUA CU 3LINGURI ZAHAR, 3LINGURI FAINA, PRAF DE COPT. SE FREACA GALB. CU ZAHARUL, SE ADAUGA 100 ML APA, DIN CARE JUMATATE, DECI 50 ML, SE AMESTECA CU PRAFUL DE COPT DIZOLVAT IN APA SI PUTIN HELAS. SE ADAUGA FAINA SI APOI ALBUSURILE BATUTE SPUMA. SE COACE SI SE SCOATE DIN tava SI SE RULEAZA PUTIN CIND E CALD PT. A-SI FORMA FORMA DE RULADA.


CREMA:O CANA DE ZAHAR SE TOPESTE CU 100 GR UNT. CIND CLOCOTESTE, SE ADAUGA 3 LINGURI FAINA, SE MAI FIERBE, APOI SE PUNE O CANA DE LAPTE SAU APA, ESENTA DE ROM. SE PUNE CREMA PE BLAT, APOI DOUA BANANE SE RULEAZA, SI SE PUNE GLAZURA.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Ochi de elefant

Se sfarma biscuiti si separat se face sirop din apa, zahar,es de rom, unt si cacao care se pune pe

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Placinta cu iaurt

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam

21 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • Oua
  • faina
  • zahar
  • praf de copt
  • esenta rom
  • unt
  • lapte
  • banane.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse