autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Omleta de cartofi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 28 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
4 oua, 6 cartofi frumosi, 1 ceapa (daca nu-ti place ceapa, se poate face si fara), ulei, sare.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

87 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa. pune o tigaie pe foc cu ulei pana ce se umple a treia parte din capacitatea tigaii. Cand s-a incalzit uleiul, se pun cartofii si ceapa, lasandu-se la foc potrivit sa nu fie nici prea fierti nici prea crocanti si se sareaza.


Intre timp se bat cele 4 oua cu putina sare si o lingura de lapte. Dupa ce s-au facut cartofii, se scurg bine de ulei si se toarna peste oua, amestecandu-se bine.


Se lasa 5 minute sa se incorporeze bine oul in cartof. In aceeasi tigaie se pune putin ulei si cand s-a incalzit se toarna aceasta compozitie. Cand omleta s-a rumenit dedesupt, se intoarce cu un capac sau cu o farfurie pe partea cealalta si se lasa pana se face si aceasta parte, dar nu trebuie lasata mult ca sa nu iasa prea uscata. Cand este gata se aseaza pe farfurie si se poate manca si rece si calda.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Alina

    Alina (Chef de cuisine):

    am pregatit aceasta reteta am adaugat cirnat, usturoi si putin piper,cartofii iam taiat rondele,foarte gustos

  • Fara foto

    Diana (Chef de cuisine):

    Eu tai rondele cartofii si ii prajesc, apoi adaug oul. Mai pun ardei, branza si sunca in ou. Are un gust minunat asa.

  • Moldovan_Domnica

    Moldovan_Domnica (Chef de cuisine):

    e foarte gustoasa am preparato de 2 ori la copii lea placut foarte mult

    • Fara foto

      Mariana Cordos (Maestru bucatar):

      Am servit-o la ea acasa, in Spania. Am preparat-o la mine acasa- delicioasa. Am schimbat un pic compozitia si anume: vara am pus usturoi, ceapa, cartofi, rosii, ardei capia, cubulete de mezel sau piept de pui. Dupa ce le-am rumenit bine, le-am incorporat in 6 oua batute bine plus cateva cuburi de cascaval si le-am pus din nou in tigaie pe o parte si pe cealalta si... delicios rezultat. Acum caut variatiuni pe aceeasi tema de toamna si iarna! Regret ca nu am si fotografiat. O sa fie reteta de toamna si cea de iarna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gloria Duarte , 02 ianuarie 2015

    Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __

  • Fara foto

    Alina Dumitriu , 07 decembrie 2014

    Este tipica aici in spania pentru micul dejun.

  • Fara foto

    Paula Elvira Popescu , 07 noiembrie 2014

    E ff buna dar nu se pune lapte in omleta de cartofi cu ceapa

    • Fara foto

      Dalila Gergely , 07 noiembrie 2014

      KOREKT .... NUMELE ADEVARAT ESTE .. TORTILLA

    • Fara foto

      Paula Antonia Muntean , 01 august 2014

      Am facut si eu e foarte buna

    • Fara foto

      Ciuculin Adriana , 02 iulie 2014

      numele ei real ,daca tot este din Spania,este tortilla

    • Viziteu Mihaela

      Viziteu Mihaela (Maestru bucatar) , 03 iunie 2014

      Cred ca e prea mult ulei chiar daca il scurgi dupa ....absoarbe prea mult ulei.mai bine cartofii razuiti si mai mult caliti

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 17 martie 2014

      chiar foarte buna........cu mici modificari.

    • Fara foto

      Fenris Nepotu , 14 ianuarie 2014

      Asta e de la Baciu.

    • Fara foto

      Haldan Iuliana , 13 ianuarie 2014

      Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __

    • Fara foto

      Vlad George Focsa , 13 ianuarie 2014

      Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __

    • Larisa Ionela_Sandu

      Larisa Ionela_Sandu (Bucatar sef) , 12 ianuarie 2014

      eu o fac cam mereu e foarte buna. reteta din spania tortilla de patata

    • Fara foto

      Crristina Leliana (Bucatar) , 12 ianuarie 2014

      Daca tai cartofii mult, mult mai subtiri vei obtine faimoasa tortilla spaniola.

    • Fara foto

      Mihaela-Carmen Iordache , 12 ianuarie 2014

      Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __

    • Fara foto

      Claudia Halmagean , 12 ianuarie 2014

      Dar initial nu e cam mult ulei?

    • Fara foto

      Vasilica Robe , 12 ianuarie 2014

      am invatat in Italia ca se poate combina omleta cu mai multe legume...pastai,sparanghel ,spanac,ardei ,dovlecei...am incercat si sunt foarte gustoase!Depinde si de gustul fiecaruia.

    • Zuzu_Stan

      Zuzu_Stan (Maestru bucatar) , 09 noiembrie 2013

      trebuie sa fie bun!!!

    • Fara foto

      Larisa Elena Vasile , 08 noiembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Florea Dorian , 08 noiembrie 2013

      Dati prin razuitoare cartofii ,rezultat excelent.......ardelenesc:)))))))))

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 08 noiembrie 2013

      Si eu o fac de mult timp. In plus eu pun si putin patrunjel verde, tocat marunt. putin piper si un catel de usturoi ....Poate nu mai este aceias reteta , dar in final , gustul este minunat .

    • Fara foto

      Stefan Aura , 08 noiembrie 2013

      o fac si eu acasa numai ca o fac cu cartofi rasi pe razatoarea mare si in compozitie pe langa oua,sare,piper mai pun si smantana...iese super...baietelul meu e innebunit dupa ea :)

    • Fara foto

      Stefania Taranu , 08 noiembrie 2013

      Dupa cum arata nu ma indoiesc ca ar fi si gustoasa.

    • Fara foto

      Daniel Noveli , 08 noiembrie 2013

      Calesti ceapa separat apoi adaugi cartofii prajiti si ouale batute ! Se prepara cu paleta de lemn si presupune tactica si indemanare. __TORTILLA __

    • Fara foto

      Rodica Buzarnea , 08 noiembrie 2013

      o fac de mult timp si este apreciata in familie

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Tare gustos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Prepar si eu aceasta reteta,si de fiecare data mai adaug cate ceva...mai scot altceva...e o bunatate si nu stiam ca se numeste tortilla!!?

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      felicitari!!!!!!!arata demential

    • Fara foto

      maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Daca se sareaza cartofii inainte de a fi prajiti o sa se simta o diferenta uluitoare incercati si asa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Felicitari! O idee minunata.Cred ca e un deliciu

    • Fara foto

      marriana , 29 iulie 2009

      Asta este adevarata tortilla!!!

    • Fara foto

      adriana (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      De fapt se numeste tortilla.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

87 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 cartofi frumosi
  • 1 ceapa (daca nu-ti place ceapa
  • se poate face si fara)
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    13 comentarii
15 min
Aperitive

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)

Cred ca e prea mult ulei chiar daca il scurgi dupa ....absoarbe prea mult ulei.mai bine cartofii razuiti si mai mult caliti



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei incins. Il scoatem pe un servetel. Patrunjelul

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu crema de urda

Oua umplute cu crema de urda

Punem oua le intr-o cratita cu apa, le punem pe aragaz. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca apa, le fierbem 6-7 minute,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza