autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive cu oua

Omleta de cartofi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 28 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa. pune o tigaie pe foc cu ulei pana ce se umple a treia parte din capacitatea tigaii. Cand s-a incalzit uleiul, se pun cartofii si ceapa, lasandu-se la foc potrivit sa nu fie nici prea fierti nici prea crocanti si se sareaza.


Intre timp se bat cele 4 oua cu putina sare si o lingura de lapte. Dupa ce s-au facut cartofii, se scurg bine de ulei si se toarna peste oua, amestecandu-se bine.


Se lasa 5 minute sa se incorporeze bine oul in cartof. In aceeasi tigaie se pune putin ulei si cand s-a incalzit se toarna aceasta compozitie. Cand omleta s-a rumenit dedesupt, se intoarce cu un capac sau cu o farfurie pe partea cealalta si se lasa pana se face si aceasta parte, dar nu trebuie lasata mult ca sa nu iasa prea uscata. Cand este gata se aseaza pe farfurie si se poate manca si rece si calda.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Diana (Maestru bucatar):

    Eu tai rondele cartofii si ii prajesc, apoi adaug oul. Mai pun ardei, branza si sunca in ou. Are un gust minunat asa.

  • Moldovan_Domnica

    Moldovan_Domnica (Chef de cuisine):

    e foarte gustoasa am preparato de 2 ori la copii lea placut foarte mult

  • Fara foto

    Mariana Cordos (Maestru bucatar):

    Am servit-o la ea acasa, in Spania. Am preparat-o la mine acasa- delicioasa. Am schimbat un pic compozitia si anume: vara am pus usturoi, ceapa, cartofi, rosii, ardei capia, cubulete de mezel sau piept de pui. Dupa ce le-am rumenit bine, le-am incorporat in 6 oua batute bine plus cateva cuburi de cascaval si le-am pus din nou in tigaie pe o parte si pe cealalta si... delicios rezultat. Acum caut variatiuni pe aceeasi tema de toamna si iarna! Regret ca nu am si fotografiat. O sa fie reteta de toamna si cea de iarna.

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciuculin Adriana , 02 iulie 2014

    numele ei real ,daca tot este din Spania,este tortilla

  • Viziteu Mihaela

    Viziteu Mihaela (Maestru bucatar) , 03 iunie 2014

    Cred ca e prea mult ulei chiar daca il scurgi dupa ....absoarbe prea mult ulei.mai bine cartofii razuiti si mai mult caliti

  • Fara foto

    Raducu Bardos , 17 martie 2014

    chiar foarte buna........cu mici modificari.

    • Fara foto

      Fenris Nepotu , 14 ianuarie 2014

      Asta e de la Baciu.

    • Fara foto

      Haldan Iuliana , 13 ianuarie 2014

      Asa e...dati pe razatoarea mare...sunt irezistibili...la urma putin cascaval; ras peste cartofi le dau o savoareee....mmmm...plec la bucatarie ...

    • Fara foto

      Vlad George Focsa , 13 ianuarie 2014

      nu este mult ulei...ca trebuie scurs dupa ce termini cu cartofii

    • Larisa Ionela_Sandu

      Larisa Ionela_Sandu (Bucatar sef) , 12 ianuarie 2014

      eu o fac cam mereu e foarte buna. reteta din spania tortilla de patata

    • Fara foto

      Crristina Leliana (Bucatar) , 12 ianuarie 2014

      Daca tai cartofii mult, mult mai subtiri vei obtine faimoasa tortilla spaniola.

    • Fara foto

      Mihaela-Carmen Iordache , 12 ianuarie 2014

      si eu o fac,des, dar fierb cartofii pe jumatate,apoi ii tai marunt...absorb mai putin ulei...

    • Fara foto

      Claudia Halmagean , 12 ianuarie 2014

      Dar initial nu e cam mult ulei?

    • Fara foto

      Vasilica Robe , 12 ianuarie 2014

      am invatat in Italia ca se poate combina omleta cu mai multe legume...pastai,sparanghel ,spanac,ardei ,dovlecei...am incercat si sunt foarte gustoase!Depinde si de gustul fiecaruia.

    • Zuzu_Stan

      Zuzu_Stan (Maestru bucatar) , 09 noiembrie 2013

      trebuie sa fie bun!!!

    • Fara foto

      Larisa Elena Vasile , 08 noiembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Florea Dorian , 08 noiembrie 2013

      Dati prin razuitoare cartofii ,rezultat excelent.......ardelenesc:)))))))))

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 08 noiembrie 2013

      Si eu o fac de mult timp. In plus eu pun si putin patrunjel verde, tocat marunt. putin piper si un catel de usturoi ....Poate nu mai este aceias reteta , dar in final , gustul este minunat .

    • Fara foto

      Stefan Aura , 08 noiembrie 2013

      o fac si eu acasa numai ca o fac cu cartofi rasi pe razatoarea mare si in compozitie pe langa oua,sare,piper mai pun si smantana...iese super...baietelul meu e innebunit dupa ea :)

    • Fara foto

      Stefania Taranu , 08 noiembrie 2013

      Dupa cum arata nu ma indoiesc ca ar fi si gustoasa.

    • Fara foto

      Daniel Noveli , 08 noiembrie 2013

      tradu-mi terog ,,TORTILLA DE PATATA" in romana...

    • Fara foto

      Rodica Buzarnea , 08 noiembrie 2013

      o fac de mult timp si este apreciata in familie

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Tare gustos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Prepar si eu aceasta reteta,si de fiecare data mai adaug cate ceva...mai scot altceva...e o bunatate si nu stiam ca se numeste tortilla!!?

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      felicitari!!!!!!!arata demential

    • Fara foto

      maflo (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Daca se sareaza cartofii inainte de a fi prajiti o sa se simta o diferenta uluitoare incercati si asa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Felicitari! O idee minunata.Cred ca e un deliciu

    • Fara foto

      marriana , 29 iulie 2009

      Asta este adevarata tortilla!!!

    • Fara foto

      adriana (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      De fapt se numeste tortilla.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

81 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 cartofi frumosi
  • 1 ceapa (daca nu-ti place ceapa
  • se poate face si fara)
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Ciuculin Adriana

numele ei real ,daca tot este din Spania,este tortilla

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua texane

Oua texane

Se alege o felie de paine mai mare si i se decupeaza mijlocul, fara a-l arunca. Intr-o tigaie se incinge o lingurita ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu oua
Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci

Pentru ca am mancat aceasta omleta cu o salata de rosii simpla, dar cu gust, am inceput cu aceasta, ca sa aiba timp sa stea putin la

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu oua