autor:

Fara foto

» » Aperitive cu oua

Omleta la cuptor

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le bine, pana ce devin vascoase si omogene.


Spalati si taiati rondele prazul si ceapa, spalati, zvantati si tocati marunt patrunjelul verde si amestecati-le pe toate cu ouale batute.


Incorporati si ierburile uscate si amestecati din nou.


Varsati compozitia intr-o forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si dati-o 40-45 de minute la cuptorul incins. La jumatatea timpului de copt, indepartati folia.


Serviti omleta fierbinte.


Atentie: Prazul si ceapa pot fi inlocuite cu alte legume, iar mirodeniile sau verdeata, de asemenea. Incercati, de exemplu, cu fasole verde, dovlecei si coriandru.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua mari
  • 2 tulpini de praz
  • 4 cepe mici (de arpagic)
  • 2 pumni patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ierburi uscate maruntite (rozmarin
  • cimbru
  • salvie etc.)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Aperitive cu oua
Shakshuka cu ciuperci

Shakshuka cu ciuperci

Intr-o tigaie adanca si lata incalzim uleiul si punem ceapa la prajit. Adaugam usturoiul taiat marunt si paprica rosie si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu oua
Frittata

Frittata

Se soteaza (caleste) mazarea pana devine moale intr-o lingura de unt. Intre timp, se curata carnea de pe oase si se taie (rupe) in bucati.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua