Orez biryani cu carne(Afghani Biryani)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne cu os ( de oaie,capra sau vita)
  • 8 cuisoare
  • 1 bat mare de scortisoara
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura pasta de ghimbir
  • 1 lingura pasta de usturoi
  • 3 cani orez basmati
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 4 cardamom verde
  • 1 lingura chimen boabe
  • 4 morcovi medii ,curatati si taiati julienne
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana migdale decojite crude
  • 8 cani apa

Mod de preparare

Carnea taiata bucati potrivite se spala bine sub jet de apa rece.

Intr-o cratita punem carnea cu jumatate de scortisoara, 4 cuisoare,pasta de usturoi si ghimbir,sarea,apa si lasam sa dea in clocot.

Se curata spuma care se formeaza,apoi dam focul moderat si lasam sa fiarba 40 sau 45 de minute sau pana ce carnea este fiarta.(eu o bag la oala sub presiune ,cu tot cu condimente si o las cam 15-20 de minute).

Intre timp se spala bine orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat 30 de minute.

Se scurge apa de la orez si se lasa sa stea pentru 1-2 minute.

Intr-o tigaie se pune putin ulei,cam 2 linguri, si se prajesc migdalele,stafidele si morcovii.Se da deoparte.

Intr-o alta cratita se pune ulei si se prajeste ceapa cam 3-5 minute pana ce este rumenita.

Se pune jumatatea de scortisoara ramasa,cele 4 cuisoare ramase, cele 4 cardamom verde,semintele de chimen ,carnea si 5 cani cu supa ramasa de la fierberea carnii(daca nu este indeajuns se mai poate completa cu apa).

Se da in clocot si se adauga orezul.Se amesteca cu grija o data.Se acopera cu un capac,se reduce focul si se gateste cam 7-10 minute.

Se amesteca orezul cu mare grija sa nu se rupa...cel mai bine cu o furculita.

Se pune deasupra amestecul de morcovi,stafide si migdale.

Intre capac si orez se va pune un prosop de bucatarie curat( sa nu miroasa prea tare a detergent) si se mai lasa cam 7-10 minute pe foc foarte mic pana ce orezul este facut bine.

Se amesteca iar cu o furculita si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise