1. Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 minute.Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita.
2. Se pune o oala cu500 ml apa la fiert.Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.Cand uleiul s-a incins, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut.
3. Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute.Se potriveste gustul cu sare.
4. Se toarna 500 ml apa clocotita peste orez, se acopera cratita si se lasa orezul sa fiarba la foc mic 10 minute, fara a umbla la capac.Se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute.Acest tip de orez abia luat de pe foc este destul de fragil.Trebuie lasat sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii