autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu ciuperci si legume

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala orezul, se lasa in apa rece pentru albire, apoi se fierbe in 2 l apa rece, in care se adauga o lingura de Knorr, boabe de piper si frunze de patrunjel. Cind este fiert, se scurge de apa, si se lasa deoparte.


Legumele congelate se fierb cu putina sare, apoi se scurg si ele, si se lasa deoparte.


Separat se zdrobesc 2 catei de usturoi, se prajesc usor intr-o lingura de ulei, se pun ciupercile tocate si se prajesc la foc mic, sub capac(atentie-sar din tigaie!!).


Se adauga o ceapa tocata marunt, se prajeste in continuare, apoi se ia de pe foc si se adauga o lingura de faina, se amesteca repede, se pune din nou pe foc, se adauga orezul, legumele si se amesteca repede, la foc mic.


Se pune boia, piper, si se stinge cu o cana de apa.


Se lasa sa se patrunda aromele din legume, ciuperci si orez, apoi se adauga patrunjel tocat, se acopera cu un capac si se ia de pe foc.


Pofta buna!


Se poate servi ca atare, ca o reteta de post, sau ca garnitura la diferite fripturi.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Foarte interesanta reteta. O voi incerca si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 250 gr orez cu bobul lung
  • o punga de legume congelate
  • boabe de piper
  • o lingura de Knorr-baza pentru mincaruri
  • 300 gr ciuperci proaspete(sau o conserva)
  • ulei,o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de patrunjel
  • o lingura de faina
  • sare
  • boia si piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

16 voturi    5 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

117 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu Smochine si Mascarpone

Tarta cu Smochine si Mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse