autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu ciuperci si legume

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
250 gr orez cu bobul lung, o punga de legume congelate, boabe de piper, o lingura de Knorr-baza pentru mincaruri, 300 gr ciuperci proaspete(sau o conserva), ulei,o ceapa, 2 catei de usturoi, frunze de patrunjel, o lingura de faina, sare, boia si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se spala orezul, se lasa in apa rece pentru albire, apoi se fierbe in 2 l apa rece, in care se adauga o lingura de Knorr, boabe de piper si frunze de patrunjel. Cind este fiert, se scurge de apa, si se lasa deoparte.


Legumele congelate se fierb cu putina sare, apoi se scurg si ele, si se lasa deoparte.


Separat se zdrobesc 2 catei de usturoi, se prajesc usor intr-o lingura de ulei, se pun ciupercile tocate si se prajesc la foc mic, sub capac(atentie-sar din tigaie!!).


Se adauga o ceapa tocata marunt, se prajeste in continuare, apoi se ia de pe foc si se adauga o lingura de faina, se amesteca repede, se pune din nou pe foc, se adauga orezul, legumele si se amesteca repede, la foc mic.


Se pune boia, piper, si se stinge cu o cana de apa.


Se lasa sa se patrunda aromele din legume, ciuperci si orez, apoi se adauga patrunjel tocat, se acopera cu un capac si se ia de pe foc.


Pofta buna!


Se poate servi ca atare, ca o reteta de post, sau ca garnitura la diferite fripturi.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu legume, ciuperci si brocoli

Se toaca legumele dupa preferinta, se calesc pe rand ceapa, morcovul, ardeiul si apoi orezul dupa

13 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Noghi Cristina Raluca , 18 decembrie 2014

    ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Foarte interesanta reteta. O voi incerca si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 250 gr orez cu bobul lung
  • o punga de legume congelate
  • boabe de piper
  • o lingura de Knorr-baza pentru mincaruri
  • 300 gr ciuperci proaspete(sau o conserva)
  • ulei,o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de patrunjel
  • o lingura de faina
  • sare
  • boia si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

17 voturi    6 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

120 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai cu sos soia

Pastai cu sos soia

Se pun pastaile la fiert, in apa cu sare. Se pune uleiul in tigaie si se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Se adauga pastaile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola şi apă cât să le acopere complet.

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne