autor:

raluka

» » Mancaruri cu peste

Orez cu creveti

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt.


Se caleste in 3,4 linguri de ulei de masline pana prinde culoare.


Se adauga ardeiul taiat suvite subtiri.Cand s-a imuiat se adauga sosul de rosii si se caleste totul la foc mic cca 15min.Usturoiul se piseaza impreuna cu cateva fire de patrunje proaspat tocat.


Se amesteca cu un strop de vin alb si se pune peste amestecul de ceapa si rosii.


Se amesteca bine si se adauga orezul spalat si frunza de dafin.


Se caleste totul 1 min si se aduga supa de peste calda.Daca se doreste se aduga un praf de colorant alimentar.


Se fierbe totul la foc mic 15,20min, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.Cand raman doua degete de supa se adauga crevetii.


Se mai lasa pe foc pana se fierbe orezul.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    O, da chiar mi-ai facut pofta!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2011

    Super meniul yumi,yumi, ce mult imi place !

Dificultate

Medie

Timp

35 min

17 voturi

Ingrediente

  • 300gr orez
  • 300gr sos de rosii
  • 300gr creveti curatati si congelati sau fierti
  • o frunza de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • 0 ceapa mediana
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel
  • vin alb
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de raluka

Cartofi cu carne tocata la cuptor

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.Se taie in felii de grosimea unui

18 voturi    8 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Sepie cu sos verde

Se spala bine sepia si se cresteaza cu cutitul in forma de romburi.Se pune intro tigaie cu 2,3 linguri

15 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu peste

Tarta de mere cu crema de lamaie

Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand

27 voturi    6 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

O, da chiar mi-ai facut pofta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav A la Venitienne

Pastrav A la Venitienne

1.Amestecati untul cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozamarinul, cimbrul si usturoiul tocat pana obtineti un amestec omogen. 2.Umpleti

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste