festivalul blogurilor gustoase

autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe 5 minute cu o cana de apa, pana se umfla putin.


Se adauga laptele cald si sarea. cu lapte se fierbe la foc mic, amestecand des, pana cand orezul a fiert.


Se adauga zaharul si coaja de lamaie, se mai lasa putin la fiert si se stinge focul.


Se serveste rece cu scortisoara pudra deasupra.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Buuuuun ,a venit la tanc ... tocmai ma gandeam ce sa mai fac ca desert :). Multumesc pt idee ;).

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Minunat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Un deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Imi place la nebunie!!!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Delicios..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Foarte bun

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      aseara am facut si eu ,clasicul taci cu tata , eu il mananc cu gem deasupra mi se pare mai delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Simplu,rapid si gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 150g orez
  • 600-700ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 vf de cutit sare
  • coaja lamaie/portocala
  • scortisoara pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de I. Mircescu

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de

11 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Foccacia

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga

3 voturi    1 comentariu
25 min
Aluaturi si Foietaje

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

54 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

Buuuuun ,a venit la tanc ... tocmai ma gandeam ce sa mai fac ca desert :). Multumesc pt idee ;).

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Preparare blat Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita,

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse