autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
150g orez, 600-700ml lapte, 3 linguri zahar, 1 vf de cutit sare, coaja lamaie/portocala, scortisoara pudra

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe 5 minute cu o cana de apa, pana se umfla putin.


Se adauga laptele cald si sarea. cu lapte se fierbe la foc mic, amestecand des, pana cand orezul a fiert.


Se adauga zaharul si coaja de lamaie, se mai lasa putin la fiert si se stinge focul.


Se serveste rece cu scortisoara pudra deasupra.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Orez cu lapte si topping de portocale

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de

1 vot    0 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot

1 vot    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Uta Flori Si Joni , 14 septembrie 2014

    deilcios...

  • Fara foto

    Janina Serban , 06 mai 2014

    super...

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Buuuuun ,a venit la tanc ... tocmai ma gandeam ce sa mai fac ca desert :). Multumesc pt idee ;).

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Un deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Imi place la nebunie!!!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Delicios..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Foarte bun

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      aseara am facut si eu ,clasicul taci cu tata , eu il mananc cu gem deasupra mi se pare mai delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Simplu,rapid si gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 150g orez
  • 600-700ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 vf de cutit sare
  • coaja lamaie/portocala
  • scortisoara pudra

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de

14 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Foccacia

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga

3 voturi    1 comentariu
25 min
Aluaturi si Foietaje

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

56 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

Buuuuun ,a venit la tanc ... tocmai ma gandeam ce sa mai fac ca desert :). Multumesc pt idee ;).



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse