autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe 5 minute cu o cana de apa, pana se umfla putin.


Se adauga laptele cald si sarea. cu lapte se fierbe la foc mic, amestecand des, pana cand orezul a fiert.


Se adauga zaharul si coaja de lamaie, se mai lasa putin la fiert si se stinge focul.


Se serveste rece cu scortisoara pudra deasupra.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Janina Serban , 06 mai 2014

    super...

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Buuuuun ,a venit la tanc ... tocmai ma gandeam ce sa mai fac ca desert :). Multumesc pt idee ;).

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Un deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

      Imi place la nebunie!!!!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Delicios..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Foarte bun

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      aseara am facut si eu ,clasicul taci cu tata , eu il mananc cu gem deasupra mi se pare mai delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Simplu,rapid si gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 150g orez
  • 600-700ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 vf de cutit sare
  • coaja lamaie/portocala
  • scortisoara pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de I. Mircescu

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de

12 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Foccacia

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline. Se adauga

3 voturi    1 comentariu
25 min
Aluaturi si Foietaje

Salam de biscuiti

Rahatul taiat cubulete mici si apa se pun la fiert la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine

54 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Janina Serban

super...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de

8 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gem de pepene galben cu caise

Gem de pepene galben cu caise

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi