autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Orez cu prune uscate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
500 g prune uscate, 300 g orez, cca 200 ml ulei, un praf de sare, zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.


Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa in care fierb prunele si zahar dupa gust.


Orezul se caleste in ulei,se adauga 800-900 ml zeama in care au fiert prunele ,nucsoara,scortisoara si un praf de sare. amesteca usor orezul cu prunele si se fierbe la foc mic pana scade din lichid sau se da totul la cuptor,sa scada pana se obtine consistenta dorita.Spre sfarsit se poate adauga putin zahar caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele...

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    alona (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si nu prima data . Am adaugat si comentariu ,dar inainte de formatul nou si poate ca nu s-a pastrat. In orice caz este un deliciu,foarte sanatos si dietetic.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Multumesc mult si sper din tot sufletul sa fie pe placul tau...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      De cand caut aceasta reteta................bunica facea asa ceva si imi aduc aminte ca era grozav.Multumesc de reteta!Salvat si votat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Este intr-adevar tare gustos...Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Interesanta reteta! Cred ca este foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Nu am mai mancat de cativa ani buni acest preparat.Imi amintesc ca bunica mea facea asa ceva in post. Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Ma bucur va va place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult.Este gustoasa intr-adevar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc ...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      grozava reteta

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      foarte bun si dulce...eu am mincat o data la cineva si mia placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Este tare gustos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Este o bunatate,nu am mai facut de multi ani.O idee buna sa fac si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Cand eram la mama acasa copil mancam acest fel de mancare, felicitari! O super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • cca 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Placinta clasica cu mere

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand

11 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime. Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post