autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Orez cu prune uscate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.


Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa in care fierb prunele si zahar dupa gust.


Orezul se caleste in ulei,se adauga 800-900 ml zeama in care au fiert prunele ,nucsoara,scortisoara si un praf de sare. amesteca usor orezul cu prunele si se fierbe la foc mic pana scade din lichid sau se da totul la cuptor,sa scada pana se obtine consistenta dorita.Spre sfarsit se poate adauga putin zahar caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele...

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    alona (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si nu prima data . Am adaugat si comentariu ,dar inainte de formatul nou si poate ca nu s-a pastrat. In orice caz este un deliciu,foarte sanatos si dietetic.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Multumesc mult si sper din tot sufletul sa fie pe placul tau...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      De cand caut aceasta reteta................bunica facea asa ceva si imi aduc aminte ca era grozav.Multumesc de reteta!Salvat si votat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Este intr-adevar tare gustos...Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Interesanta reteta! Cred ca este foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Nu am mai mancat de cativa ani buni acest preparat.Imi amintesc ca bunica mea facea asa ceva in post. Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Ma bucur va va place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult.Este gustoasa intr-adevar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc ...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      grozava reteta

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      foarte bun si dulce...eu am mincat o data la cineva si mia placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Este tare gustos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Este o bunatate,nu am mai facut de multi ani.O idee buna sa fac si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Cand eram la mama acasa copil mancam acest fel de mancare, felicitari! O super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • cca 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura de post cu gris si arome orientale

Prajitura de post cu gris si arome orientale

Într-un vas se amestecă bine apa minerală, zahărul și zahărul vanilat, cu mixerul sau telul, până când se topește

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri