autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Orez cu prune uscate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
500 g prune uscate, 300 g orez, cca 200 ml ulei, un praf de sare, zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.


Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa in care fierb prunele si zahar dupa gust.


Orezul se caleste in ulei,se adauga 800-900 ml zeama in care au fiert prunele ,nucsoara,scortisoara si un praf de sare. amesteca usor orezul cu prunele si se fierbe la foc mic pana scade din lichid sau se da totul la cuptor,sa scada pana se obtine consistenta dorita.Spre sfarsit se poate adauga putin zahar caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele...
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de orez cu prune uscate

Prunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpa de porc la cuptor cu sos de legume

Mai intai spalam bine carnea, o tamponam cu un servetel de bucatarie, amestecam sarea, piperul, boiaua

4 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    alona (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si nu prima data . Am adaugat si comentariu ,dar inainte de formatul nou si poate ca nu s-a pastrat. In orice caz este un deliciu,foarte sanatos si dietetic.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Multumesc mult si sper din tot sufletul sa fie pe placul tau...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      De cand caut aceasta reteta................bunica facea asa ceva si imi aduc aminte ca era grozav.Multumesc de reteta!Salvat si votat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Este intr-adevar tare gustos...Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Interesanta reteta! Cred ca este foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Nu am mai mancat de cativa ani buni acest preparat.Imi amintesc ca bunica mea facea asa ceva in post. Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Ma bucur va va place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult.Este gustoasa intr-adevar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc ...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      grozava reteta

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      foarte bun si dulce...eu am mincat o data la cineva si mia placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Este tare gustos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Este o bunatate,nu am mai facut de multi ani.O idee buna sa fac si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Cand eram la mama acasa copil mancam acest fel de mancare, felicitari! O super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • cca 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

Chiar si in zilele de post putem lua la pachetel ceva dulce si usor de facut! Pentru aluat: Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Cartoful curatat si spalat se taie cuburi egale, la fel se procedeaza su vanata si adeiul gras. Morcovul se taie rondele iar rosiile

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi