autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Orez cu prune uscate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Prunele se inmoaie in apa calduta cca o jumatate de ora.


Se spala,se pun la fiert in apa rece.In apa in care fierb prunele si zahar dupa gust.


Orezul se caleste in ulei,se adauga 800-900 ml zeama in care au fiert prunele ,nucsoara,scortisoara si un praf de sare. amesteca usor orezul cu prunele si se fierbe la foc mic pana scade din lichid sau se da totul la cuptor,sa scada pana se obtine consistenta dorita.Spre sfarsit se poate adauga putin zahar caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele...

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    alona (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si nu prima data . Am adaugat si comentariu ,dar inainte de formatul nou si poate ca nu s-a pastrat. In orice caz este un deliciu,foarte sanatos si dietetic.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Multumesc mult si sper din tot sufletul sa fie pe placul tau...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      De cand caut aceasta reteta................bunica facea asa ceva si imi aduc aminte ca era grozav.Multumesc de reteta!Salvat si votat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Este intr-adevar tare gustos...Multumesc pentru aprecieri...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Interesanta reteta! Cred ca este foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Nu am mai mancat de cativa ani buni acest preparat.Imi amintesc ca bunica mea facea asa ceva in post. Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Ma bucur va va place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc mult.Este gustoasa intr-adevar...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Multumesc ...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      grozava reteta

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      foarte bun si dulce...eu am mincat o data la cineva si mia placut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Este tare gustos...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Este o bunatate,nu am mai facut de multi ani.O idee buna sa fac si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Cand eram la mama acasa copil mancam acest fel de mancare, felicitari! O super reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • cca 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • zahar,scortisoara si nucsoara dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Salam de biscuiți cu nucă

Salam de biscuiți cu nucă

Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez

35 voturi    10 comentarii
45 min
Retete de Craciun
Negresa

Negresa

Se face maiaua cu putina faina, lapte cald, zahar si drojdie; intre timp amestecam restul de faina cu cacao si zahar. Dupa 15 minute

7 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse